Afbeelding
zaken

7 x cadeautips voor de moderne man

Zakelijk

Een man voor wie de wereld geen geheimen meer kent, die alles al gezien heeft en overal al geweest is? Die bestaat niet. Heb je er een in je sociale kring die dat toch enigszins uitstraalt en die ook nog zijn verjaardag gaat vieren, dan is het misschien moeilijk om een cadeau voor diegene te vinden. Zeven tips die in ieder geval voor inspiratie zorgen. 

Voor de wannabe chef

Anno neemt ook een man plaats achter het fornuis, althans, als dit geen inductiekookplaat betreft. We hebben het immers over een moderne man. Die misschien nog niet weet dat niet alle pannen daar geschikt voor zijn. Moedig zijn kookkunsten aan met een speciale wokpan voor inductie of een ander keuken-item. Mocht het allemaal niet zo smaken wat hij doorgaans op tafel zet, denk dan ook aan een Italiaans kookboek, waarvan de recepten even klassiek en lekker als eenvoudig zijn. 

De autoliefhebber

Autoliefhebbers, en zeker degenen die wel eens naar Top Gear of The Grand Tour kijken, ontbreekt het in hun heilige koe vaak aan nog maar aan ding: een heuse mini koelkast voor in de auto, net zoals Jeremy Clarkson had in de Africa Special. Nooit meer warme drankjes tijdens welke roadtrip dan ook!

De mancave-bewoner

Poolen, gamen, tv kijken, muziek luisteren en relaxen met vrienden doen veel mannen in het tot pub verbouwde hol dat ze mancave noemen en waar een mini bier koelkast natuurlijk een handig accessoire is. Goed nieuws: er mogen ook blokken kaas en andere drankjes in. Het feestvarken zal knorren van geluk als je met zo’n cadeau komt aanzetten. 

De fotograaf in de dop

Er is geen jarige job ter wereld die dit cadeau niet zal waarderen: een miniprinter waarmee je à la minute foto’s van je mobieltje afdrukt. Geen gedoe meer met de fotoservice van drogisterij of warenhuis, maar net als in de tijd van de Polaroid-camera direct een fysieke momentopname in handen hebben. Supergaaf om te krijgen voor vakantie, feestjes, uitstapjes - altijd eigenlijk. 

De muziekliefhebber

Toch weer even terug naar de mancave, waar muziek bijhoort als schunnige grappen bij René van der Gijp. Een platenspeler, ook verkrijgbaar in kofferformaat, stimuleert de muziekliefhebber eindelijk tot het aanleggen van een heuse vinylverzameling. Extra tip: scoor bij de kringloop voor enkele euro’s een plaat om er alvast bij te geven. 

De concertganger

Over muziek gesproken. Er is een hoop quality time in te halen als het gaat om live uitvoeringen van favoriete artiesten, en gelukkig staan de concert- en festivalagenda’s weer vol met mooie namen. Kijk tussen zijn favorieten (en wanneer deze naar Nederland komen) en schaf tickets aan. Beter nog: doe dit in tweevoud en profiteer er zelf van. 

De hippe sportveldtijger

Een kek trainingsjasje doet het altijd goed. Er zijn merken we(noemen geen namen) die ooit hun logo veranderden en er nu achter zijn gekomen dat het oude beeldmerk veel populairder is. Kijk online voor vintage trainingsjasjes van allerlei merken, of speur bij een van de bekendste sportmerken ter wereld naar de ‘Originals’-uitgaven. Verheug je alvast op zijn pretoogjes bij het uitpakken!