Afbeelding
zaken

De beste apps voor een slim huis

Zakelijk

Heb je eraan gedacht om apparaten uit te zetten of het beveiligingssysteem in te stellen voordat je het huis verliet? Handmatig aan- en uitzetten of aanwezig zijn om speciale functies te bedienen is niet meer nodig dankzij smart home-apps, waarmee je vrijwel alles in huis kunt bedienen met je mobiele apparaat. Als je app-gestuurde lampen en andere domotica-functies wilt gebruiken, overweeg dan de volgende soorten apps te downloaden op je smartphone. 

Beveiligingsapps

Je kunt je beter beschermd voelen met een home control-app voor je beveiligingssysteem. Met beveiligingscamera’s van bedrijven als ADT, Ring en Arlo kun je je huis in de gaten houden en rechtstreeks op je telefoon zien wat gezinsleden doen via de beveiligingscamera’s die rondom het huis zijn geïnstalleerd. Hoewel ADT alleen een live-uitzending doet, slaat Arlo bestanden van alle bewegingen op video op in de cache, zodat je ze later kunt bekijken. Ring heeft HD-video en tweerichtings spraak geïntegreerd in een microfoon op de deurbel van het bedrijf, zodat je kunt praten met iedereen die aan je deur staat of leveringen in de gaten houdt. Tijdens het gebruik van de apps die zijn gekoppeld aan beveiligingssystemen, kun je mogelijk ook voor- en achterdeuren vergrendelen of ontgrendelen, garagedeuren openen of sluiten en app-gestuurde lichten binnen en buiten je huis in- of uitschakelen. 

Apps voor verwarming en/of airconditioning

Wanneer je een slimme verwarmings- en koeling thermostaat koopt, zoals andere slimme apparaten, zal deze waarschijnlijk vergezeld gaan van een domotica-app voor je telefoon. Met Nest kun je bijvoorbeeld de temperatuur in je huis controleren, de airconditioner of verwarming in- en uitschakelen en je energieverbruik bekijken, wat je kan helpen geld te besparen. Uiteraard is het ook handig om niet alleen te kijken naar het verbruik in huis om te kunnen besparen, maar ook naar je andere vaste lasten. Zo kun je online via de zorgvergelijker de goedkoopste zorgverzekering afsluiten en flink besparen.

Apparaat Apps

Veel slimme apparaten worden geleverd met domotica-apps die je kunt gebruiken om ze te bedienen. Nadat het apparaat is ingesteld, koppel je het apparaat aan je telefoon-app met behulp van een unieke code die je hebt gekregen. Met de app zet je onder andere je droger, wasmachine, koelkast, oven of luchtreiniger aan en uit. Je kunt de apps ook gebruiken om instellingen te wijzigen en de apparaten op verschillende manieren te bewaken of te bedienen. Software zoals Apple’s HomeKit biedt dit soort functies, waaronder bewaking van ventilatoren en luchtbevochtigers, en is compatibel met producten van meer dan 50 merken.

Camera in je koelkast

Wanneer je bijvoorbeeld een camera voor je koelkast koopt en het voedsel dat je erin hebt gedaan registreert, kunnen smarthome-apps je vertellen wanneer je je koelkast moet aanvullen en recepten voorstellen. En je kunt inloggen op de app en in je koelkast kijken om te zien of je al een ingrediënt bij de hand hebt. Een van die apps is The FridgeCam, die je meldingen stuurt wanneer voedsel bijna is verlopen en integreert met je online voedsellijst om je te helpen je koelkast bij te vullen. Brillion is een andere app die verbinding maakt met apparaten zoals ovens, zodat je ze kunt inschakelen, temperaturen kunt instellen of dubbele ovens onafhankelijk kunt bedienen.