Afbeelding

Nieuw magazijn voor De Boer Dental in Harkema

Zakelijk

In de Friese plaats Harkema heeft De Boer Dental haar nieuwe magazijn geopend. Dit nieuwbouwpand werd in opdracht van De Boer Dental gebouwd met het oog op de toekomst. De firma heeft reeds een flinke groei doorgemaakt, maar verwacht deze groei in de toekomst alsmaar verder door te trekken. Met de opening van het nieuwe bedrijfspand in Harkema verwacht men aan de blijvende vraag te kunnen voldoen.

Lange tijd was De Boer Dental actief in de tandartsbranche. Zoals de naam al enigszins doet vermoeden, was de firma een groothandel op het gebied van tandartsproducten. Dit liep allemaal prima, totdat de coronapandemie uitbrak. Wat er toen met de tandartsbranche én het bedrijf zou gebeuren, wist niemand. De eigenaar, Thomas de Boer, besloot om hier niet op te wachten. Hij besloot om zijn pijlen óók op andere medische producten te richten.

Dit bleek een schot in de roos. De Boer Dental ging namelijk mondkapjes, nitril handschoenen en coronatesten importeren. Dit waren juist de producten waar gedurende de coronapandemie veel vraag naar was. Met deze producten heeft De Boer Dental dan ook de behoeften van veel medische instellingen weten te vervullen, want iedereen wilde onder andere een zelftest kopen en een medisch mondkapje kopen. “Wat als een kleine gok begon, heeft bijzonder goed uitgepakt. De medische instellingen wisten ons al snel te vinden, waarna wij ons aanbod door de tijd heen alsmaar uitgebreid hebben. Elke medische instelling is nu bij ons aan het juiste adres voor allerlei medische producten. Veel van de instellingen die we tijdens de coronapandemie als klant aangetrokken hebben, zijn op dit moment nog steeds klant. We verwachten dat dit in de toekomst zo blijft, waardoor een nieuw bedrijfspand/magazijn broodnodig was”.

Met de komst van het nieuwe bedrijfspand lost De Boer Dental ook nog een ander nadeel op. Door de jaren heen is het assortiment steeds verder uitgebreid, waardoor de firma in totaal 4 bedrijfsloodsen op het bedrijventerrein had gehuurd. Nadeel was alleen dat de producten over deze loodsen verspreid waren. Thomas de Boer zegt hier het volgende over: “Voor sommige bestellingen moesten we langs alle loodsen. Dit was uiteraard niet praktisch en kostte bovenal veel tijd en daarmee geld. Met de komst van het nieuwe magazijn hebben we – gelukkig – alle producten weer op één plek liggen. Het inpakken en verwerken van de bestellingen gaat hiermee een stuk sneller en efficiënter”.

Met het nieuwe bedrijfspand verwacht De Boer Dental op de toekomst in te spelen. Wat corona in de toekomst gaat doen, weet niemand. De medische instellingen weten inmiddels wel dat ze bij deze firma aan het juiste adres zijn voor uiteenlopende medische producten.

Het nieuwe bedrijfspand/magazijn van De Boer Dental is gevestigd op Bolster 20 in Harkema.