Afbeelding

Onze lever is overbelast: een detoxkuur als de oplossing

Zakelijk

Geen orgaan in ons lichaam vertolkt zoveel vitale functies als de lever. Vanzelfsprekend is het daarom belangrijk om er goed voor te zorgen. Helaas gaat dat regelmatig niet helemaal goed. In het dagelijks leven wordt onze lever namelijk overbelast. Dat komt omdat we veel meer gifstoffen binnenkrijgen dan voorheen gebruikelijk was. De lever heeft eenvoudigweg niet de capaciteit om alle schadelijke stoffen op te ruimen. Hierdoor ontstaat een opstapeling van toxische deeltjes die schade aanrichten. 

Waarom de hoeveelheid toxische deeltjes in ons lichaam is toegenomen

Giftige stoffen treden ons lichaam op verschillende manieren binnen. De twee voornaamste routes zijn de luchtwegen en het spijsverteringskanaal. Het vervelende is dat je dit maar gedeeltelijk zelf in de hand hebt. Want de lucht die we inademen is verontreinigd. Tegelijkertijd worden er onnodig veel chemicaliĆ«n toegevoegd om fruit en groente te telen. Smaakversterkers en conserveringsmiddelen zijn eigenlijk nooit goed voor je lichaam. Zeker niet voor de lever, want die is verantwoordelijk voor de afbraak. 

Gifstoffen stapelen zich op in de lever

Onze lever is in feite het zuiveringssysteem van ons lichaam. Schadelijke deeltjes worden hier opgevangen, afgebroken en afgevoerd. Maar de lever kan die enorme hoeveelheden niet aan. Gifstoffen stapelen zich daarom niet alleen op in ons lichaam, maar in onze lever in het bijzonder. Daarbovenop consumeert een groot gedeelte van de bevolking te veel suiker, vet en alcohol. Hierdoor ontstaat een vette en vergrote lever. Je lever functioneert hierdoor alleen maar minder goed waardoor de gezondheidsproblemen elkaar versterken. 

Een detoxkuur voor een gezonde lever

Door beter te letten op wat je eet zet je een mooie stap om je lever en de rest van je lichaam gezond te houden. Kies bijvoorbeeld voor natuurlijke producten. Kant-en-klaar maaltijden en voorverpakte soepen en sausmixen zitten over het algemeen boordevol E-nummers en andere kunstmatige toevoegingen. Maar zelfs als je elke dag let op wat je eet, is het zeer lastig om te voorkomen dat toxische stoffen zich opstapelen. Want zelfs de lucht die we inademen is ongezond. Een mooie oplossing is een detoxkuur. Tijdens een bepaalde periode eet je uitzonderlijk gezond. Je kiest voor speciale voedingstoffen die de afbraak van gifstoffen bevorderen. Je reinigt je lever in een tijdspanne van een aantal dagen. Dat is uitermate goed voor je gezondheid op de lange termijn. Meer weten over detoxkuren en de verschillende methoden.