Afbeelding

5 tips om de gameroom van je dromen te maken

Zakelijk

Heb jij gamen als hobby? En wil je een kamer die speciaal voor deze hobby is ingericht? Dan is een gameroom iets voor jou! Maar hoe richt je een gameroom naar jouw wensen in? We geven je 5 tips, zodat je straks de gameroom van je dromen hebt!

1. Koop een mooi bureau

Als je jouw games speelt op een desktop, dan is een bureau uitzoeken je eerste prioriteit. Ga niet voor een saai bureau. Maar kies bijvoorbeeld voor een bureau met een mooie kleur. Of ga voor een epoxy boomstamtafel . Het voordeel van een bureau met epoxy is dat het een stevige tafel is en krasvrij. Ideaal dus voor een bureau. En, wat extra leuk is: je kunt jouw verzamelobjecten uit je favoriete games in de epoxy van de tafel verwerken. Op die manier heb je een uniek tafel in jouw gameroom.

Verder is het goed om rekening te houden met het aantal monitoren wat je op je bureau kwijt wil. Ook moet er ruimte zijn voor je muismat en toetsenbord, dus koop niet een te klein bureau.

2. Koop een goede gamestoel of fauteuil

Bij een goed bureau hoort natuurlijk ook een goede bureaustoel. Wist je dat er zelfs speciale gamestoelen zijn? Een gamestoel kun je kiezen met bijvoorbeeld futuristische vormen, maar er zijn ook diverse gamestoelen met een race-uitstraling.

Speel jij je games op een console? Ga dan voor een fijne bank of een fauteuil. Als je langer bent dan gemiddeld, is het slim om voor een fauteuil voor lange mensen te kiezen. Zo zit je beter en voorkom je rug- en nekklachten.

3. Ga voor de volledige game-ervaring

Speakers zijn onmisbaar als je de ultieme game-ervaring wil. Er zijn diverse soorten speakers te krijgen, die ideaal zijn voor het gamen. Onze tip is om te kiezen voor speakers met subwoofers of ga voor speakers met leddisplays. 

4. Aantal monitoren bepalen

De meeste gamers hebben minimaal 2 monitoren. Dit kan zelfs oplopen tot 4 monitoren. 2 monitoren kunnen nog op je bureau kwijt, maar 4 wordt natuurlijk wat lastig. Hang ze in dat geval op met een monitorarm. Zo kun je de schermen draaien en dichterbij halen. Weet jij al hoeveel je er wil?

5. Zorg voor gezelligheid

Aangezien je er heel wat uren gaat doorbrengen, is het belangrijk dat er ook een fijne sfeer hangt. Zorg voor ruimte om samen met vrienden te gamen, zet wat plantjes neer en hang wat aan de muren. Heb je verzamelobjecten uit je favoriete games? Dan kun je ze in een leuke vakkenkast neerzetten.