Afbeelding

Een Chromebook voor school

Zakelijk

Agenda, werkstukken, foto's, informatie, muziek, filmpjes en al je socials en apps op één plek: school wordt er vele malen leuker op met een Chromebook, de laptop met meer mogelijkheden waarvoor je veel minder betaalt. Je hebt er al één vanaf ongeveer 200 euro. Op de site Chromefans lees je alle uitgebreide technische informatie, wij vertellen je hier in een notendop waarom je er één aanschaft. 

School

Ze bestaan in allerlei modellen en meestal wegen ze niet te zwaar om overal mee naartoe te kunnen nemen. Liepen je ouders nog met een tas vol boeken te sjouwen, jij duwt gewoon je Chromebook in je rugtas en je hebt alles op school binnen handbereik. Ook omdat de Chromebook snel is: je start hem op en kunt meteen aan de slag, of verdergaan waar je gebleven was. Of je nu een verhaal moet tikken voor Nederlands, een Engels boek moet lezen of je verdiepen in de cultuur van China. 

Muziek terwijl je werkt

Met de wifi van je school kun je doorwerken in de kantine. Muziekje erbij? Dan slinger je op dezelfde Chromebook je Spotify aan, doe je draadloze oordopjes in en werk lekker door op het tempo van je favoriete artiest. Een Chromebook kan namelijk vrijwel alle apps aan, ook als je er gelijktijdig meerdere laat draaien. 

Chrome extensies

Wat een luxe, alles op één plek. Kijk eens welke Chrome extensies er allemaal beschikbaar zijn om je schoolwerk nog flexibeler te laten verlopen. Color Zilla is bijvoorbeeld een populair hulpmiddel voor als je foto's moet bewerken, of een logo ontwerpen. En met Google Transcript tik je teksten in elke gewenste taal! Het zal toch niet zo zijn dat je straks tijd over hebt? 

Mee op vakantie

Over vrije tijd gesproken: tussendoor hou je je socials natuurlijk ook bij op je Chromebook. Het is toch leuk om contact met elkaar te houden, de laatste nieuwtjes over buitenschoolse zaken bij te houden en te zien welke concerten er aan zitten te komen. En op vakantie wordt je Chromebook het eerste dat je inpakt. Onderweg hou je er een reisverslag van bij, verzend je foto's (via je smartphone kost dit meer energie, denk aan de duurzaamheid) en zoek je informatie op: waar ga je dansen, welke camping wordt het vanavond?

Huiswerk in de trein doen

Maar om je aankoop te rechtvaardigen tegenover eventuele sponsors - lees: je ouders - je schaft hem in eerste instantie aan voor school. Niet alleen is de Chromebook goedkoop en verrekte handig, hij levert je ook tijd op omdat je onderweg lekker door kunt werken. 

"Heb je je huiswerk al af?" 

"Ja, dat heb ik in de trein al gedaan".