Afbeelding

De voordelen van afkicken in Zuid Afrika

Zakelijk

Zuid Afrika kent meerdere afkickklinieken. Zuid Afrika is een uitstekende plek om een behandelingstraject te ondergaan. Je realiseert een periode waarin je al je aandacht richt op herstel. Na dit traject ontstaat een geheel nieuwe en frisse start. Door je in een nieuwe omgeving te bevinden, zorg je ervoor dat eventuele patronen makkelijker los worden gelaten. Onderstaand artikel vertelt je meer over de voordelen van afkicken in het mooie Zuid Afrika en de kosten van een behandeling.

Even weg uit je omgeving

Zuid Afrika kent een levendige en dynamische cultuur. Het land beschikt over meerdere indrukwekkende culturen en diverse religies. Zuid Afrika is een zonovergoten land met een heerlijk warm klimaat. Grijs, koud en bewolkt weer kan bepalend zijn voor je stemming. De zon op je huid zorgt voor een gevoel van mentaal en fysiek geluk. Het zorgt bovendien voor een optimistisch humeur inclusief vele gezondheidsvoordelen. Veel buiten zijn en de frisse lucht inademen zijn eveneens welzijnsbevorderend. 

Je bevindt je op dat moment ver weg van al je zorgen en de dagelijkse beslommeringen. Zuid Afrika heeft daarnaast een rijke geschiedenis en cultuur, deze hebben vaak een groot effect op mensen. Het kampen met een verslaving is geen gemakkelijke situatie en het doorbreken van deze vicieuze cirkel is een goede stap voorwaarts. Conflicten met familie of vrienden, financiële zorgen en eventuele verleidingen, zijn in Nederland stukken dichterbij. Door je te begeven op compleet nieuw terrein zorg je voor een volledig nieuw begin in je leven. 

Activiteiten en ontspanning

Je herstelproces kan veel beter en voorspoedig verlopen als je bezig kunt zijn. Het ondernemen van diverse activiteiten zorgt ervoor dat je hier helemaal gericht op bent. Je verwijdert je als het ware van je verslavingen, zorgen en stress. Dit komt het afkickproces ten goede. Denk hierbij aan verschillende activiteiten zoals: yoga, meditatie, mindfulness, fietsen, wandelen en het genieten van de prachtige natuur. Ook biedt Zuid Afrika meerdere excursies aan, zodat je even helemaal op kan gaan in de bijzonderheden die het land te bieden heeft. Al deze onderdelen vormen belangrijke elementen in het behandeltraject. 

Kosten afkickkliniek Zuid Afrika

Over de kosten van het afkicken in Zuid Afrika hoef je je geen zorgen te maken. Een groot voordeel is dat het afkicken in Zuid Afrika in de meeste gevallen vergoedt wordt door je zorgverzekering. Dit heeft als pluspunt, dat je enkel het wettelijke eigen risico moet voldoen. Het vergoeden van reiskosten behoort bij sommige zorgverzekeraars eveneens tot de mogelijkheden, vooraf kun je hier naar informeren bij je zorgverzekering.