Afbeelding

3 tips voor WordPress website-eigenaren

do 2 dec 2021, 16:15 Zakelijk

Heb je een WordPress website en beheer je deze zelf? Dan hebben wij vier tips voor je op een rijtje gezet hoe je deze veiliger en sneller kunt maken.

Tip 1: Comprimeer de afbeeldingen

De beste website waar je onafhankelijke de websitesnelheid kunt testen op een gebruiksvriendelijke manier van GTMetrix.com is een website die wij vaak bezoeken.

Eén van de meest voorkomende redenen dat wij lage scores zien dat is het niet comprimeren van de afbeeldingen. Oftewel een homepage van meer dan 10MB is niet vreemd. Die moet door alle bezoekers volledig ingeladen worden. Of je nu een supersnelle glasvezelverbinding hebt of een haperende 4g verbinding, 10MB is gewoon veel.

Ons advies is om de grootte van een pagina te beperken tot maximaal 1 á 2MB.

Voor klanten die WordPress onderhoud afnemen bij hun internetbureau zijn er vaak ook plug-ins beschikbaar waar een developer licentie voor aanwezig is om afbeeldingen te comprimeren. Vraag hiernaar bij je webdesigner.

Tip 2: Beperk het aantal lettertypes

Heb je een design van je website laten maken op basis van het brandbook van je bedrijf? Dan zul je hier mogelijk minder last van hebben.

Het is in ieder geval een goed idee om als je naar GTMetrix gekeken hebt ook naar de Waterfall te kijken en te filteren op de fonts. Bekijk hier hoeveel fonts er geladen worden.

Regelmatig zien we dat er een extra font ingeladen wordt, wat de website vertraagt, voor bijvoorbeeld een pop-up of de sidebar op een specifieke pagina.

Tip 3: Update je thema

Zorg dat je website altijd up-to-date is. Een inkoppertje toch? Zorg ervoor dat je het thema ook update. Dit betekent dat je de licentie wel moet koppelen. Ons advies is dan ook om dit echt te doen.

Wil je in het weekend een storing op je webshop hebben, nee toch? Of op het moment dat je een nieuwsbrief verstuurd hebt en er een piek aan bezoekers is. Je webshop klapt eruit en is onbereikbaar.

Als jij in de tuin ziet en jouw Sanitair webshop kan niets besteld worden. Dat is een nachtmerrie voor iedere ondernemer…. Zorg dat je alles in orde hebt als je een webwinkel runt. Uiteraard geldt dit ook voor een website.