Afbeelding

6 voordelen van een rolgordijn

di 30 nov 2021, 15:50 Zakelijk

Ben je op zoek naar nieuwe raamdecoratie? Dan heb je waarschijnlijk al gemerkt dat er veel mogelijk is. Zo kan je kiezen voor gordijnen, jaloezieën, plisségordijnen en rolgordijnen. Elk type raamdecoratie heeft unieke eigenschappen. In dit artikel zetten we zes voordelen van het rolgordijn op rij.

1. Strak design

Het rolgordijn is de meest minimalistische keuze op het gebied van raamdecoratie. Een rolgordijn past dan ook perfect bij een strak interieur. Een moderne of Scandinavische woonstijl bijvoorbeeld. Heb je juist een druk interieur? Dan kan de eenvoud van een rolgordijn voor balans zorgen. 

2. Verschillende transparanties

Het rolgordijn is geschikt voor iedere woonruimte. In de woonkamer kies je het best voor een lichtdoorlatende stof. Zo blijft het lekker licht in huis, maar weer je wel de scherpte van de zon. Bovendien zorgt een lichtdoorlatend rolgordijn voor de nodige privacy overdag. Heb je ‘s avonds behoefte aan meer privacy? Kies dan voor een duo rolgordijn. Hiermee heb je meer controle over privacy en lichtinval. Voor slaapkamers zijn verduisterende rolgordijnen juist erg geschikt. In een donkere slaapkamer maak je namelijk meer slaaphormoon aan.

3. Diverse kleuren, patronen en structuren

Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in meer dan 300 verschillende kleuren, patronen en structuren. Hierdoor is er voor elke woonstijl een geschikt rolgordijn. Woon je landelijk? Kies dan voor een lichtgekleurd rolgordijn met een linnenstructuur. In industriële interieurs is een donker rolgordijn met grove weving geschikt. Heb je thuis een ‘urban jungle’? Ga dan voor rolgordijn met botanisch dessin. In een modern interieur zie je juist vaak effen witte, zwarte of grijze rolgordijnen.

4. Elektrische optie

Heb je een lastig bereikbaar gordijn? Dan is elektrische bediening een uitkomst! Met één klik op de knop laat je jouw rolgordijn zakken. Zo is klimmen op banken en stoelen verleden tijd. Ga nog een stapje verder en sluit je rolgordijn aan op een smart home systeem. Zo bedien je jouw rolgordijn ook als je niet thuis bent. Bovendien kan je diverse scenario’s instellen. Laat de rolgordijnen bijvoorbeeld automatisch optrekken als je wekker gaat. Zo word je een stuk natuurlijker wakker. 

5. Voordelige keuze
Heb je net je hele interieur veranderd? En begint het budget aardig op te raken? Ook dan is het rolgordijn een goede keuze. Het rolgordijn is namelijk de meest voordelige vorm van raamdecoratie. Al vanaf €29,95 heb je een volledig op maat gemaakt rolgordijn. Ter vergelijking: De prijs voor een maatwerk plisségordijn begint bij €49,95.

6. Duurzaam design

Vind je duurzaamheid belangrijk? Ga dan voor een Luxaflex® rolgordijn met Greenscreen® Sea-Tex™. Dit is ‘s werelds eerste zonweringsstof gemaakt van gerecycled oceaanplastic. Ieder jaar komt er tot 12 miljoen ton plastic in de oceaan terecht. Een enorm probleem! Middels haar Sea-Tex innovatie draagt Luxaflex bij aan het opruimen van deze gigantische rommel.

Overtuigd van de vele voordelen die rolgordijnen te bieden hebben? Stel dan eenvoudig en snel jouw rolgordijn op maat samen via onlinerolgordijnen.nl.