Afbeelding

Je huis opnieuw inrichten? Lees deze tips over gietvloeren, zwarte kozijnen en gewaagde kleuren

vr 26 nov 2021, 15:26 Zakelijk

Ga je verhuizen naar of binnen Arnhem en ben je je om die reden aan het verdiepen in de inrichting van je nieuwe huis? Of staat er een verbouwing op de planning, waarbij je in de voorbereiding laat inspireren door de laatste woontrends en tips? Lees dan in deze blog op welke manier je de basis voor je interieur bepaalt, zodat je je woning helemaal naar eigen smaak inricht.

Gietvloeren als basis van het interieur

Om te beginnen de vloer in huis, die is bepalend voor de uitstraling en vormt daarom de basis van je interieur. Wat voor vloer wil je in de woonkamer, keuken en op de bovenverdieping? Wil je één geheel over de hele verdieping of deel je de ruimtes op door verschillende vloeren te gebruiken? Als je houdt van strak, dan kun je eens kijken naar gietvloeren. Die passen heel goed in een industrieel interieur met minimalistische elementen. Door een gietvloer over de hele verdieping te laten gieten, krijg je een stoere en tegelijk rustige inrichting.

Schenk aandacht aan de kozijnen en deuren

Ga je voor een gietvloer in huis, dan kun je die perfect combineren met zwarte kozijnen en zwarte, stalen deuren. Dit heeft een heel stoer effect, waardoor je woning een soort industrieel loftgevoel krijgt. De kleur van de raamkozijnen en van de deuren hebben veel effect op de sfeer. Aanvankelijk denk je er misschien niet aan om je deuren een kleur te geven of om die te vervangen door industriële stalen deuren. Maar schenk je hier aandacht aan, dan zul je zien dat je je interieur echt naar een hoger niveau tilt.

Een mooie kleur op de muren

Misschien zie je een gietvloer in combinatie met zwarte details in de kozijnen helemaal voor je, maar ben je bang dat je interieur daardoor te kil wordt? Dan ben je nog niet klaar met de inrichting van je huis. De muren wil je namelijk ook niet onbehandeld laten. Door een warme of spannende kleur aan te brengen aan de muur, wordt je woonkamer een stuk knusser en levendiger. Met alleen witte muren heb je het risico dat je je in een steriele en koude inrichting bevindt, terwijl een pot verf of een rol behang daar al snel verandering in kan brengen.

Het keukenblok en de badkamer, zeker niet onbelangrijk

Bij een verhuizing of verbouwing spelen de keuken en badkamer ook een belangrijke rol. Je ziet al helemaal voor je hoe je in je nieuwe en moderne keuken, compleet met inbouwapparatuur, heerlijk staat te koken. En de badkamer vorm je het liefst om in een hotelwaardige ruimte, waar je optimaal kan ontspannen. Omdat de investering in een keukenblok en een badkuip of douchecabine groot is, is het belangrijk hier goed over na te denken. De verbouwing van de keuken en badkamer kosten veel tijd en geld en vormen daarom een belangrijke basis van het interieur. Bepaal goed welke elementen je absoluut niet wilt missen in je keuken of badkamer en met welke kleuren en materialen je de ruimtes wilt aankleden. Door je er goed in te verdiepen, sta je voor je het weet in je nieuwe keuken of badkamer die helemaal naar jouw smaak is ingericht.