Logo arnhemsekoerier.nl


Modelvliegverenigingen vieren zomerseizoen met BBQ

  Verenigingen

Arnhem - Waar het als vereniging alleen niet altijd lukt een activiteit te organiseren, bewezen de Arnhemse luchtvaartclub en de modelvlieg club Zevenaar dat je als vereniging samen sterker kunt staan. Op een zondag die alles had voor een prachtige vliegdag met een afsluitende BBQ werd deze activiteit op poten gezet.

Hoewel de herfst en de winter nog volop gelegenheid bieden voor vliegen en bouwen, heeft de zomer toch de meeste vliegbare dagen. Daarom werd de zomer afgesloten met een vliegactiviteit waarna de leden van beide verenigingen met hun partners aan konden schuiven bij de BBQ die bij een lid op loopafstand van het veld van de MCZ klaar stond.

Bij de start op het veld konden elkaars vliegtuigen bewonderd worden en kwamen de discussies al goed op gang. Een lid van de Arnhemse luchtvaartclub die zo’n 5 jaar aan een model gebouwd had besloot deze dag te gebruiken om de eerste vlucht te maken. Vol bewondering zagen de aanwezigen het zweefvliegtuig in een mooie stijgvlucht opgelierd worden om vervolgens na een fraaie glijvlucht veilig voor het eerst te landen. De beloning was het applaus van alle aanwezigen.

Na een vliegmiddag die eigenlijk te kort duurde kwamen de piloten en hun partners bij de BBQ aan druppelen. Na een korte opening werd met genoegen aangevallen en werd deze geslaagde dag na een paar uur afgesloten. Een impressie van deze activiteit is te vinden op www.arnhemseluchtvaartclub.nl

.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox