Het team gaat de komende jaren op pad in Overijssel en Gelderland met activiteiten op locaties waar de doelgroepen zich bevinden, zoals festivals en evenementen.
Het team gaat de komende jaren op pad in Overijssel en Gelderland met activiteiten op locaties waar de doelgroepen zich bevinden, zoals festivals en evenementen.

Blazen voor je in de auto stapt op Mega Piraten Festijn

  Toerisme

ARNHEM - Het campagneteam 'Rijden Zonder Invloed' staat zaterdag 10 december van 17.00 tot 0.00 uur op het Mega Piraten Festijn in Arnhem.

Al weet iedereen dat rijden onder invloed gevaarlijk is, nog steeds stappen er mensen achter het stuur na het drinken van een paar borrels, het roken van een joint of terwijl zij zware medicatie gebruiken. De campagne heeft als doel om het rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen -en de gevolgen daarvan- sterk te verminderen.

Zaterdag is het campagneteam in Arnhem aanwezig om inwoners bewust te maken van de gevaren van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer.

Alternatief vervoer
Automobilisten die bij aankomst beloven dat zij geen alcohol gaan drinken of drugs gaan gebruiken, krijgen een polsbandje. Bij vertrek worden deze automobilisten gevraagd of ze vrijwillig een alcohol- en drugstest willen laten afnemen. Als uit de test blijkt dat de automobilist geen drugs en/of alcohol heeft gebruikt, ontvangen zij een presentje.

Voor automobilisten met een te hoog alcohol- of drugspercentage in hun bloed, wordt een alternatieve vervoersmogelijkheid gezocht.

Beleven en ervaren
Het team gaat de komende jaren op pad in Overijssel en Gelderland met activiteiten op locaties waar de doelgroepen zich bevinden, zoals festivals en evenementen, (rij)scholen en langs de weg bij politiecontroles.

Alles draait daarbij om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat je zelf tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is.

Op de website www.rijdenzonderinvloed.nl is meer informatie te vinden.

ROV Oost-Nederland
De campagne is een initiatief van het ROV Oost-Nederland, in Gelderland en Overijssel dé partner voor verkeersveiligheid. Met hun kennis van verkeersveiligheid en van het gebied brengen zij de juiste partners bij elkaar en starten ze projecten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden