Foto: Bushi Arnhem

Koen Heg van BUSHI Arnhem haalt zilver op judotoernooi

  Sport

Zaterdag 1 februari namen drie oud-judoka's van BUSHi Arnhem deel aan het Internationale Judotoenooi in Visé (België). Koen Heg behaalde een zilveren medaille.

ARNHEM - Koen Heg (-73 kg) en Tigo Renes (-90 kg) gingen de strijd aan in Visé en Elin Henninger (-57 kg) op het toernooi in Herstel. Tigo en Elin behaalden beide een zevende plek.

Belangrijke test
Meer dan 700 judoka's uit 33 landen hebben deelgenomen aan het Internationale judotoernooi in Visé. Het toernooi is voor de senioren en junioren een belangrijke test voor de rest van het seizoen.

75 judoka's
De 18-jarige Koen zat in een poule van 75 judoka's en bereikte na zes partijen de finale. De Belg Malik Umayev had niet verwacht in de finale te vechten tegen een judoka die jonger was dan hemzelf. Trots ging Koen de strijd aan maar wist als junior de finale niet te winnen. Hij behaalde daarmee een knappe tweede plaats.

Regionale judo-trainingscentra
Koen en Tigo trainden tot afgelopen zomer bij BUSHi Arnhem en mochten als zeer talentvolle judoka's intern gaan wonen om te trainen bij één van de vier regionale judo-trainingscentra die Nederland rijk is.

Kleine jongens
BUSHi Arnhem is trots op deze jonge mannen, die als kleine jongens zijn begonnen bij BUSHi Arnhem, en nu als junior bij de senioren uitkomen bij internationale wedstrijden.

Voor meer informatie over judo en BUSHi Arnhem is de website en de Facebooksite van de vereniging te raadplegen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden