Cadet European Judo cup in Berlijn: goud voor Elin Henninger en brons voor Victor van Gerven

  Sport

Arnhem - Bushi Arnhem nam zaterdag en zondag 7 en 8 april met vier judoka’s deel aan de European Cup in Berlijn: Koen Heg (-73 kg), Victor van Gerven (-55 kg), Elin Henninger (-48 kg) en Tigo Renes (-81 kg) gingen de strijd aan. De judoka’s leverden in de leeftijdscategorie onder 18 jaar een prachtige prestatie. Elin Henninger en Victor van Gerven behaalden het podium: een prachtige gouden en bronzen plak.

Elin Henninger (-48 kg) stond de hele dag overtuigend te judoën en behaalde sterk de finale. Na bijna twee minuten won zij met twee scores de finale en mag de eerste European Cup van het jaar op haar naam schrijven.

Victor van Gerven (-55 kg) won zijn eerste partij sterk maar verloor de tweede ronde. Hij knokte zich knap terug en veroverde uiteindelijk de bronzen medaille.
Koen Heg (-73 kg) werd poulewinnaar maar verloor de halve finale waardoor hij om het brons mocht strijden. Helaas verloor hij deze partij en werd verdienstelijk vijfde. Tigo Renes (-81 kg) werd helaas in de tweede ronde uitgeschakeld en kon niet meer terugkomen.
Voor meer informatie over judo en Bushi Arnhem verwijs ik u naar onze website en facebook.

Meer berichten