Logo arnhemsekoerier.nl


Podium plaats nr. 1 hoogste plateau Ruben Derksen en uiterst rechts Timothy Assmann.
Podium plaats nr. 1 hoogste plateau Ruben Derksen en uiterst rechts Timothy Assmann.

Arnhemse schermvereniging Scaramouche in de aanval

  Sport

Arnhem - Afgelopen weekend werd de Nederlandsche Jeugd Kampioen schermen gehouden in Breda.

De Arnhemse Ruben Derksen van de schermvereniging Scaramouche werd bij de Cadetten op het wapen Degen Nederlands kampioen, zijn clubgenoot Timothy behaalde zowel bij de Cadetten als de Junioren de 3e plaats

Tegelijkertijd wordt deze week in Georgië de Europese Kampioenschappen Degenschermen gehouden. Clubgenoot Tristan Tulen, samen met zijn landgenoot Bas Verwijlen (en oud Scaramoluche-lid), probeert een podium plaats te veroveren.

Tristan Tulen maakte een valse start tegen de Est Priinits (0-5), maar reposteerde met grote overwinningen op de Italiaan Santarelli (5-1), de Armenier Arvikyan (5-0), de Macedonier Chado Todorovski (5-0) en  de Zweed Kase (5-1). Tulen sloot af met een verliespartij tegen de Spanjaard Bargues (4-5), maar ook hij behaalde ruim voldoende scores om door te gaan naar het hoofdtoernooi later vandaag. (bron: BD http://www.bd.nl/andere-sporten/verwijlen-en-tulen-naar-hoofdschema-ek-schermen~a027a767/)

Helaas is voor Tristan de Directe Eliminatie niet gunstig verlopen, hij verloor nipt van de Est Novosjolov Nikolai 13 -15 (http://www.fencingonline.ru//fr/tablo/1/?id_comp=86&level=64)

In samenwerking met onze Schermvereniging Scaramouche worden TristanRuben en Timothy sinds kort bijgestaan door Schermleraar Arwin Kardolus.  Arwin is veelvuldig Nederlands kampioen. Een zeer ervaren degenschermer die ook heeft deelgenomen aan de Olympische Spelen en aan ruim 30 Wereldkampioenschappen.

Reageer als eerste
Meer berichten