Logo arnhemsekoerier.nl


ESCA zwemmers schitteren bij de Gelderse Minioren Finale

  Sport

Arnhem - Op 10 en 11 juni vonden in zwembad de Koekoek in Vaassen de provinciale finales plaats voor de jongste leeftijdscategorieën van het wedstrijdzwemmen. In deze finales streden de snelste 18 zwemmers van de provincie Gelderland om de podiumplaatsen. Er was voorafgaand ook speciaal voor deze wedstrijd getraind, waarbij de trainers van ESCA zwemmen ondermeer onderwatercamera beelden gebruikten om de zwemtechniek van de zwemmers te verbeteren. 

ESCA zwemmen uit Arnhem was bij deze finale met 13 zwemmers ruim vertegenwoordigd. In totaal verschenen ze 47 maal aan de start en werden er 13 medailles gewonnen: 3 keer goud, 6 keer zilver en 4 keer brons. Mika Bongers leverde met 5 individuele medailles de beste prestatie. Maar ook de zwemmers die geen medailles wonnen, lieten zich niet onbetuigd. In totaal werden er 37 persoonlijke records gezwommen. Prestaties die echt opvielen, waren die van Ami Pham die 32 seconden van haar tijd op de 400 meter vrije slag af zwom en Kirina van Gendt die haar tijd op de 100 meter rugcrawl met 10 seconden scherper stelde. Het laatste programmanummer, de 4x50 meter wisselslag estafette was een echt spetterend spektakel, waarin ESCA zwemmen het in een rechtstreeks duel weliswaar net moest afleggen tegen het team van Aqua Novio '94 maar toch een formidabele tijd wist neer te zetten: ruim 7 seconden sneller dan de inschrijftijd. Volgens coach Marc de Weijer was het fantastisch om te zien dat kinderen in zo'n finale boven zichzelf uitstijgen en dan net dat beetje extra geven. Ondanks het streven naar het zwemmen van een snellere tijd, ligt ook bij een wedstrijd als deze de nadruk op het hebben van plezier in het zwemmen. Coach Marc de Weijer: "Als de kinderen met een glimlach op hun gezicht de wedstrijd zwemmen, weet ik zeker dat ze ook goed presteren." Het feit dat alle ESCA zwemmers lachend het zwembad verlieten, maakte wel duidelijk dat de coaches in hun opzet om plezier voorop te stellen zijn geslaagd.

Al jaren is de afdeling wedstrijdzwemmen van ESCA vertegenwoordigd in de hoogste Gelderse en landelijke Competities, terwijl daarnaast bijna wekelijks wordt deelgenomen aan diverse andere wedstrijden en kampioenschappen op provinciaal en landelijk niveau.

Reageer als eerste
Meer berichten