<p>12 jongens uit Presikhaaf krijgen een golfclinic bij de Rosendaelsche Golfclub</p>

12 jongens uit Presikhaaf krijgen een golfclinic bij de Rosendaelsche Golfclub

(Foto: Sportbedrijf Arnhem)

Golfclinic voor jongeren uit Presikhaaf

  Sport

Een clinic bij de Rosendaelsche golfclub! Afgelopen maand kregen 12 jongens uit Presikhaaf de mogelijkheid om kennis te maken met deze sport. Jongeren die er normaal niet zo makkelijk mee in aanraking komen. Het was een leuke en leerzame ervaring, voor alle partijen.

Arnhem - Wouter Sinnema en Sven Janssen, zelf golfers en beiden werkzaam bij Sportbedrijf Arnhem, gingen met hen mee. “Voor een aantal was het nog wat de kat uit de boom kijken. Hoe werkt het allemaal precies? Deze jongens hebben nog nooit golf gespeeld en zijn voor het eerst op een echte golfbaan. Ze wilden dit heel graag een keer meemaken en die kans kregen we.”

Maatschappelijk betrokken

De Rosendaelsche Golfclub ligt heel mooi gelegen aan de Apeldoornseweg. Het is een baan met 18 holes en staat in de ‘Oude 9’, een lijst met oudste golfbanen van Nederland. Dit jaar bestaan ze 125 jaar. Als cadeau kregen ze van de Gemeente Arnhem een geldbedrag dat ze aan een maatschappelijke activiteit mochten besteden.

“Sportbedrijf Arnhem had op dat moment een verzoek gedaan om op de club een golfclinic te mogen geven aan een groep Arnhemse jongeren uit de wijk Presikhaaf. Dat paste volgens het bestuur heel goed bij wat we uit willen stralen”, aldus Lieke van Zanten, secretaris van de golfclub. “Samen met Rijnstad en Sportbedrijf Arnhem hebben we deze clinic toen op poten gezet. Het is ons heel goed bevallen en het is iets dat we zeker vaker willen organiseren.”

Ervaring die smaakt naar meer

Wouter: “We werden officieel ontvangen op de club. Clubkampioen Floris Veth was gevraagd om een korte demonstratie te geven. Hij liet zien dat je 14 clubs (de stick waarmee je de bal slaat) in je golftas hebt zitten en welke effecten je ermee kunt geven. Ze leerden wat een par is, hoe je moet chippen en putten. En hoe doe je nu precies een goede swing? Maar ook welke regels er gelden op de baan. Alles kwam aan bod. De jongens waren serieus en hadden er duidelijk zin in. Ze vroegen ons de oren van het hoofd. Daarna gingen we naar de oefenfaciliteiten om wat ze gezien hadden in de praktijk te brengen. Vol enthousiasme werd elke goede slag ontvangen.”

Lieke: “Golfen staat bekend als elitesport en lijkt onbereikbaar voor veel mensen. Dat is vanuit het verleden wel zo, maar het verandert. Door een clinic als deze en bijvoorbeeld vrienden-en-vriendinnetjesdagen te organiseren, hopen we dat beeld van vroeger te veranderen. We willen een maatschappelijk ingestelde vereniging zijn en andere mensen aantrekken om deze mooie sport te beoefenen.” Bij deze groep jongens is in ieder geval het enthousiasme aanwezig. Als ze de kans krijgen komen ze zeker terug.

Wil je meer weten wat Sportbedrijf Arnhem doet? Kijk op www.sportinarnhem.nl.

Petra de Kramer - Sportbedrijf Arnhem

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden