Alexander Pechtold te gast op Congres Jonge Democraten in Arnhem

  Politiek

De Jonge Democraten komen het weekend van 1 en 2 februari bij elkaar in Stadstheater Musis in Arnhem voor hun halfjaarlijkse congres. Hier wordt gestemd over de politieke standpunten van de jongerenorganisatie, worden plannen gemaakt voor het komende politieke jaar en worden verschillende lezingen en interactieve sessies georganiseerd.

Verschillende prominenten komen aan het woord. Oud-fractievoorzitter en oud-minister Alexander Pechtold gaat in college tour setting met de Jonge Democraten in gesprek. Burgemeester van Arnhem Ahmed Marcouch opent het congres. Daarnaast zijn er verdiepende sessies over onder andere de Nederlandse defensie en je eigen milieu-impact. Traditiegetrouw wordt op zaterdagavond een feest georganiseerd. 

Op de politieke agenda van de Jonge Democraten staat onder andere een voorstel voor het verhogen van het minimumloon, een voorstel voor het afschaffen van de CITO-toets en een voorstel voor het invoeren van gratis warme lunch op school. Ook wordt er gestemd over een resolutie over buitenlandbeleid.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden