De opbouw van het terrein naast het stadion is in volle gang.
De opbouw van het terrein naast het stadion is in volle gang. (Foto: Gelderdrone)

Mega Kermis verrijst 'coronaproof' bij het GelreDome

  Nieuwsflits

Kermisliefhebbers en exploitanten slaken een diepe zucht. Er staat vanaf vrijdag ondanks alle coronamaatregelen toch een kermis in de stad. Bij het GelreDome.

ARNHEM - Op dit moment word en door een groep van zestig kermisexploitanten hard gewerkt om morgen klaar te zijn met de Mega Kermis. Volgens de organisatie is het nu de grootste van Nederland, zelfs iets groter dan die in kermisstad Tilburg.

Voorschriften RIVM

Doordat er zoveel ruimte is kunnen volgens de organisatie de gestelde voorschriften van het RIVM gewaarborgd worden. Zo is het hele gebied omringd door hekwerk. Ook is er een toegangscontrole met desinfectiepunten en een verplichte looproute. 

Nieuwe attracties

Er staan attracties die nog nooit in Arnhem hebben gestaan. Zoals de FireBall die vorig jaar nieuw op de kermis kwam. Een unieke attractie met bewegingen die volgens de exploitant nog nooit zijn vertoond.

Daarnaast is er de zogeheten RaceO Rama die vorige week nieuw in Tilburg stond. Een Gelderse primeur dus.

Voortbestaan

De exploitanten zien hun voortbestaan door de handen wegglippen. Voor hen is de kermis een manier van leven dus zonder kermis hebben ze niets meer om te bestaan. Ze zijn dan ook erg blij dat in Arnhem toch kermis wordt gevierd.

De Mega Zomer Kermis is nog te bezoeken tot 23 augustus en is dagelijks open van 13.00 tot 23.0 uur. Reserveren hoeft niet.

www.facebook.com/megakermisarnhem

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden