Foto: Pixabay

Nominaties gezocht voor Arnhemse duurzaamheidsprijs

  Nieuwsflits

De Club van Dirk nodigt kandidaten voor de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs 2020 uit zich aan te melden. De organisatie reikt deze prijs jaarlijks uit aan een persoon of organisatie die vindt dat een betere wereld niet kan wachten.

ARNHEM - Doel van de prijs is duurzame activiteiten en projecten in Arnhem stimuleren. Voorgaande jaren ging de prijs naar Stichting RecaP en kledingatelier DierbaarGoed.

Natuurbeschermers

Onderzoekers of studenten die werken aan duurzame innovaties kunnen in aanmerking komen, maar ook natuurbeschermers, groene ondernemers of mensen die initiatieven nemen om hun buurt te verduurzamen. Duurzaamheid wordt breed opgevat: energie en klimaat, circulaire economie en biodiversiteit.

5000 euro

Zowel grote als kleine duurzame initiatieven komen in aanmerking voor de prijs: een bedrag van 5000 euro. De winnaar moet de prijs gebruiken om het winnende initiatief te versterken en/of verder uit te bouwen.

Jury

Dit jaar bestaat de jury uit Margreet van Gastel (oud-wethouder duurzaamheid gemeente Arnhem), Frank Croes (programmamanager Circulaire Economie HAN en adviseur duurzame transitie) en Petra Souwerbren (directeur Natuur en Milieu Gelderland).

Meedoen

Aanmelden kan tot en met 31 oktober 2020. Kijk voor de spelregels en meer informatie op:

www.degroenevos.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden