Ome Joop’s Tour.
Ome Joop’s Tour. (Foto: Ome Joop’s Tour )

Tentoonstelling over 70 jaar Ome Joop’s Tour in Rozet

  Nieuwsflits

In cultureel centrum Rozet in Arnhem is van 20 juli tot en met 22 augustus een tentoonstelling te zien over zeventig jaar jeugdfietsronde Ome Joop’s Tour. 

ARNHEM - Het evenement werd zeventig jaar geleden op de Arnhemse Ronde Weide begonnen door Joop Legerstee en is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement.

Historische foto's

Bij elkaar gebracht in de tentoonstelling zijn historische foto’s over het vakantievertier voor de deelnemers en al dertig jaar is Ome Joop’s Tour welkom in de Efteling. 

Ook is er aandacht voor de maatschappelijke activiteiten als de herdenkingen en bezoeken aan Kamp Westerbork en het lopen van de Airborne wandeltocht.

156 kinderen

Ieder jaar weer gaan er 156 kinderen mee op een kleurrijke wielertocht vanuit Arnhem door een groot gedeelte van Nederland. Door de corona pandemie is er dit jaar geen fietstocht.

Alternatieve tour

In dit jubileumjaar organiseren de vrijwilligers van Ome Joop’s Tour een Tour 2.0 op zondag 2 augustus in Arnhem. Een hedendaagse speurtocht voor kids. Daarnaast verschijnt er dit jaar een jubileumboek over 70 jaar Ome Joop’s Tour.

Ome Joop’s Tour radio

Iedere twee weken is er bij de Stadsomroep Arnhem een uitzending (dinsdagavond) van de Ome Joop’s Tour radio, de Vette Ketting, te beluisteren.

Meer informatie over Ome Joop’s Tour is te vinden op de website.

www.omejoopstour.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden