Gelderse topsporters. Sommigen balanceren financieel op het randje van de afgrond.
Gelderse topsporters. Sommigen balanceren financieel op het randje van de afgrond. (Foto: Bart van Gastel)

250 tot 1000 euro voor Gelderse topsporters

  Nieuwsflits

Topsport Gelderland lanceert een tijdelijk Coronafonds voor Gelderse sporters die door de coronacrisis in financiële problemen zijn gekomen. Via dat fonds kunnen sporters die bij andere regelingen tussen wal en schip vallen een aanvraag doen voor een eenmalige bijdrage.

ARNHEM - Sporters kunnen via onderstaande website tot en met eind juli hun aanvraag indienen. Een onafhankelijke selectiecommissie oordeelt daarna per individu over de daadwerkelijke toekenning van een bedrag tussen de 250 en 1000 euro.

Buiten de boot

"Er zijn meerdere initiatieven op touw gezet, waarbij sporters met bepaalde statussen of een eigen bedrijf een beroep kunnen doen op aanvullend inkomen. Toch blijkt uit onderzoek dat veel sporters die op internationaal niveau acteren alsnog buiten de boot vallen”, schetst Topsport Gelderland directeur Gudo Kramer.

Carrière redden

“De complete financiële pijn kunnen we niet wegnemen, maar met dit initiatief hopen we Gelderse sporters die vaak al financieel op het randje balanceren enigszins verlichting te kunnen bieden en sommigen er zelfs voor te behoeden om noodgedwongen hun carrière te moeten beëindigen.”

www.topsportgelderland.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden