Elderveld, Rijkerswoerd en Presikhaaf trappen sportweek af

  Nieuwsflits

Het lokaal sport- en beweegakkoord start in september als eerste in de wijken Presikhaaf, Rijkerswoerd en Elderveld. De andere Arnhemse wijken volgen daarna.

ARNHEM - Het akkoord is digitaal ondertekend door verschillende partners in de stad die zich inzetten voor sport en is aangeboden aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het doel: zo veel mogelijk gezonde, fitte Arnhemmers.

Dichtbij huis sporten

Wethouder Jan van Dellen (Sport): "Het is belangrijk dat bewegen of sporten dicht bij huis kan, liefst nog in de wijk. In Presikhaaf wordt bijvoorbeeld gestart met het 2+1+2 concept, dat zorgt voor vijf uur bewegen op en rondom school. En Elderveld wordt in schoolvakanties omgedoopt tot Spelderveld."

Discriminatie

Daarnaast worden er voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd om bijvoorbeeld discriminatie op en rond de velden tegen te gaan. Ook worden Arnhemse ambassadeurs uit de topsport ingezet die een positief sportklimaat uitdragen.

Aftrap nationale sportweek

Verschillende partijen zoals sportaanbieders, zorgaanbieders, het basisonderwijs, sportfederaties en het Sportbedrijf Arnhem werken samen met gemeente Arnhem aan de uitwerking van het lokale sport- en beweegakkoord. In de nationale sportweek van 18 t/m 27 september is de aftrap.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden