In de bibliotheek Kronenburg is nu ook speelgoed te leen.
In de bibliotheek Kronenburg is nu ook speelgoed te leen. (Foto: Speelotheek Het Speelpunt)

Speelgoed lenen kan nu ook in de zomervakantie

  Nieuwsflits

Arnhem - In de bibliotheek in Kronenburg is sinds dit jaar een afdeling ingericht met speelgoed. Voor het eerst kunnen liefhebbers de hele zomer speelgoed lenen.

Sinds 1 januari is de speelotheek gehuisvest in de bibliotheek Kronenburg. Behalve boeken kan er dus ook speelgoed geleend worden.

De kasten staan vol dozen en kratten met bouwspeelgoed, spellen, puzzels, barbies en Playmobil. Maar ook houten boerderijen, keukentjes, poppenhuizen en vrachtauto’s staan er uitgestald.

Schoolgebouw

“Dat heeft grote voordelen voor de klant”, vertelt Maria Kleinhout, vrijwilliger bij de speelotheek. “Want kijk bijvoorbeeld naar deze zomervakantie. Voorheen zaten we in een schoolgebouw en konden we de zomerperiode niet open zijn. Terwijl dat juist het seizoen is waarop kinderen volop kunnen genieten van het speelgoed. Nu kunnen klanten de hele zomer speelgoed komen lenen.”

Ontwikkeling van kinderen

In de uitleenhoek is een gevarieerd assortiment aan speelgoed terug te vinden. “In de keuze van speelgoed houden we rekening met de ontwikkeling van kinderen, dat er voor iedereen iets bij zit om te kunnen spelen, ontdekken en beleven. Ook aangepast speelgoed en buitenspeelgoed is er bijvoorbeeld te vinden.”

Opgelucht

De medewerkers van de speelotheek en ook de klanten waren volgens de organisatie opgelucht dat het speelgoed weer te leen is. In de twee maanden van intelligente lock-down, was ook de speelotheek gesloten. Al werd er wel verrassingspakketten samengesteld voor klanten via de Afhaalbieb.

Tijdelijk abonnement

“Ongetwijfeld zijn er ouders die tegen de zomervakantie op zien, nadat kinderen al zo’n lange tijd thuis zijn geweest. Dan is een (tijdelijk) abonnement op de speelotheek ideaal. 

Je kan dan bijvoorbeeld drie maanden speelgoed lenen voor 17,50 euro en zo vaak rouleren als je wilt. Want als de bieb open is, zijn wij ook open. En dit gaat op hetzelfde pasje en zelfde systeem waarmee je boeken leent.”

Gaat de speelotheek dit nu ook in het centrum en Presikhaaf aanbieden? Kleinhout: “Nou, voorlopig houden we het op één plek: Kronenburg. Maar wie weet als we meer vrijwilligers hebben."

Meer informatie over de speelotheek is te vinden op www.speelpunt.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden