De organisatie neemt alleen nog de hoogstnoodzakelijke ritten aan, zoals naar de huisarts, het ziekenhuis en dergelijke.
De organisatie neemt alleen nog de hoogstnoodzakelijke ritten aan, zoals naar de huisarts, het ziekenhuis en dergelijke.

AutoMaatje gaat weer rijden, maar mondkapjes zijn verplicht

  Nieuwsflits

Arnhem - Arnhemse inwoners kunnen vanaf 13 juli weer gebruikmaken van AutoMaatje: een dienst waar een vrijwilliger je ergens naartoe brengt. Een mondkapje is verplicht.

AutoMaatje is bedoeld voor mensen die niet over eigen vervoer beschikken en/of door bijvoorbeeld een minder mobiele fysieke toestand niet met het openbaar vervoer kunnen reizen.

De organisatie zegt in het begin alleen de hoogstnoodzakelijke ritten aan te nemen, zoals naar de huisarts, het ziekenhuis en dergelijke. 

Mondkapje

Om de veiligheid van passagiers en de chauffeurs te waarborgen is het reizen met een mondkapje door zowel de chauffeur als passagier verplicht. 

Hiernaast zijn er meerdere maatregelen waar rekening mee gehouden moet worden. Bestaande en nieuwe klanten ontvangen daar meer informatie over.

Reserveren

Ritten kunnen vanaf 13 juli zoals gebruikelijk uiterlijk twee dagen van tevoren worden doorgegeven. Dit kan door bijvoorbeeld een mail te sturen naar automaatje@swoa.nl of door maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur te bellen naar 026-3846690. 

Aanmelden is gratis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden