Hans van der Ven (links) kreeg de onderscheiding van burgemeester Ahmed Marcouch (rechts).
Hans van der Ven (links) kreeg de onderscheiding van burgemeester Ahmed Marcouch (rechts). (Foto: Gemeente Arnhem)

Koninklijke Onderscheiding voor zakenman Hans van der Ven

  Nieuwsflits

Arnhem - Arnhemmer Hans van der Ven (66) kreeg donderdag een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Ahmed Marcouch mocht Van der Ven mededelen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hem te benoemen tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Van der Ven was onder meer chairman en CEO van Hille & Müller, een dochteronderneming van de Koninklijke Hoogovens Groep, en later ging hij aan de slag als executive director bij MerweOord B.V, de investeringsmaatschappij van Van Oord N.V.. 

Maatschappelijke inzet

Zijn werkzaamheden combineerde hij met een grote maatschappelijke inzet. 'Zijn grote aantal nevenfuncties getuigen van persoonlijke bijzondere verdiensten en een bijzondere waarde voor de samenleving.'

Vanuit de Ondernemingskamer staat de heer Van der Ven ondernemingen bij die in nood verkeren. Onder meer is hij actief als voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Witteveen+Bos en voorzitter bij goededoelenstichting DOB TREE. 

Als lid van de Raad van Toezicht betekende hij veel voor het Van Gogh Museum, Geldersch Landschap & Kasteelen en Museum Catharijneconvent. Dit geldt ook voor Stichting Sparrenberg die zich bezighoudt met ontwikkelingsprojecten.

'Sterke schouders'

 Burgemeester Ahmed Marcouch: "Wanneer sterke schouders zich bekommeren, ontstaat perspectief. Hun aandacht, en vrijwillige en belangeloze hulp, stuwt op. Dit geldt ook voor de inzet van de heer Van der Ven. Daar mogen wij ons gelukkig mee prijzen, net als de inzet van onze 40.000 Arnhemse vrijwilligers. Want zonder hen zou Arnhem een andere stad zijn."

Erkenning

Kent u iemand die ook deze erkenning verdient? Meer informatie over een Koninklijke Onderscheiding staat op: www.arnhem.nl/koninklijke-onderscheidingen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden