Vitesse start de trainingen weer op

  Nieuwsflits

Arnhem - Het eerste elftal van Vitesse heeft de eerste training erop zitten. Woensdag werd er weer gespeeld.

Waar de eerste training normaal een evenement was waar zo’n tweeduizend supporters naartoe kwamen, kon dat dit jaar vanwege corona niet. "Ondanks de versoepelingen kunnen we voorlopig nog geen risico’s nemen om grote groepen te ontvangen", zegt algemeen directeur Pascal van Wijk. 

Hoewel het oefen- en competitieprogramma nog niet bekend is, gaat de selectie van de nieuwe hoofdtrainer Thomas Letsch dus al wel van start. 

Tijdelijke salarisverlaging

Het salaris van spelers, technische staf en directie gaat tijdelijk omlaag. Van Wijk: "Daarnaast hebben we een beroep gedaan op collega’s die meer dan een x-bedrag verdienen. Wij hebben deze personen ook gevraagd om een loyaliteitsbijdrage op vrijwillige basis te leveren."

Seizoenkaartcampagne

Sinds de start van de seizoenkaartcampagne hebben al ruim 3500 supporters hun seizoenkaart verlengd. Van Wijk: “Het is heel bijzonder om te zien dat zoveel supporters in deze moeilijke tijd trouw blijven aan de club. Zeker omdat tot woensdagavond grote onzekerheid bestond over de vraag wanneer supporters weer welkom zijn in de stadions. Die solidariteit bezorgt mij kippenvel."

Daarnaast heeft ruim 75 procent van de seizoenkaarthouders van vorig seizoen afgezien van een vorm van tegemoetkoming. We voelen dat als warme steun voor de club. Door samen de schouders eronder te zetten bouwen we verder aan de toekomst van onze club.” 

Drie blokken

Zoals het er nu naar uitziet start de Eredivisie medio september. De voorbereiding is daarom in drie blokken verdeeld. De komende weken worden de trainingen opgestart, in het tweede blok komt de focus te liggen op oefenwedstrijden en in het derde en laatste blok wordt specifiek toegewerkt naar de start van de competitie.

Van Wijk: "Op de achtergrond zijn we bezig om te bekijken hoe we GelreDome tijdens wedstrijden coronaproof in kunnen richten. Daarnaast verstrekt de KNVB op woensdag 8 juli de vernieuwde protocollen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden