Foto: Pixabay

Verplichte beheerder moet overlast in kamerpanden tegengaan

  Nieuwsflits

Het is sinds eind juni verplicht voor verhuurders van vijf of meer (studenten)kamers om een beheerder bij de gemeente aan te melden. Deze persoon moet bereikbaar zijn voor kamerbewoners en omwonenden om overlast tegen te gaan.

Arnhem - De nieuwe regel is een gevolg van een initiatiefvoorstel van D66, ChristenUnie, PvdA, Arnhem Centraal en de Arnhemse Ouderenpartij waar twee jaar aan gewerkt is.

Gesprek

“Net zoals soms één kamerpand veel overlast veroorzaakt, kunnen ook heel veel kamerbewoners helemaal geen overlast veroorzaken”, benadrukt D66-raadslid Mattijs Loor. “Het tegengaan van overlast begint bij het kunnen aangaan van een gesprek. Juist daarom is het van belang een goede beheerder te hebben.”

Plan van Aanpak

Het initiatiefvoorstel is aanvullend op het Plan van Aanpak van het Arnhemse college van B en W rond kamerverhuur. Waar het initiatiefvoorstel direct geldende regels geeft om overlast aan te pakken, heeft het collegeplan pas op langere termijn concreet effect. Beide voorstellen werden vorige maand aangenomen.

Loor: “Het is goed dat de overige plannen van het college zijn aangepast, zodat ook in de toekomst kamerverhuur goed mogelijk blijft. We zijn immers niet tegen kamerbewoners, maar wel tegen overlast.”

Ook bestaande bedrijven

De regels uit het initiatiefvoorstel gelden ook bestaande kamerverhuurbedrijven. Dat moet het makkelijker maken om juist in die wijken op te treden waar nu veel overlast is.

Vier weken

Eigenaren van panden hebben vier weken de tijd om hun beheerder aan te melden bij de gemeente.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden