Kunstinitiatief Motel Spatie genomineerd voor Gelderse Pauwenveer

  Nieuwsflits

Arnhem - Motel Spatie uit Arnhem is genomineerd voor de Gelderse Pauwenveer 2020. Deze prijs wordt tweejaarlijks toegekend aan een instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van cultuur of natuur in de provincie Gelderland.

Motel Spatie werd in 2010 gecreëerd als een kunstruimte in Presikhaaf als een plek waar mensen de tijd en ruimte hebben om zich te ontwikkelen en de kracht om hun eigen culturele waarden uit te drukken. Zo wilden de initiatiefnemers verschillende onderling verbonden sociale, politieke en culturele kwesties aanpakken.

De andere twee genomineerden zijn Lokalen uit Lichtenvoorde en het Besiendershuis in Nijmegen.

Uitreiking

De hoofdprijs bestaat uit 25.000 euro en een kunstwerk van Niels van Bunningen. De andere twee genomineerden ontvangen 5000 euro. De prijzen worden op 30 november uitgereikt door John Berends, commissaris van de Koning in Gelderland en voorzitter van het Cultuurfonds Gelderland.

Voor de prijsuitreiking worden eerst drie korte films vertoond van het werk van de genomineerde organisaties. 

De Gelderse Pauwenveer 

De tweejaarlijkse prijs is in 2005 ingesteld op initiatief van Clemens Cornielje, voormalig commissaris van de Koning van Gelderland in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland. De prijs dankt zijn naam aan de witte pauwenveren die Cornielje in 2005 ontving bij zijn installatie.

Jury

De jury van de Gelderse Pauwenveer 2020 bestaat uit Erna aan de Stegge van Cultuur Oost, beeldend kunstenaar Tabo Goudswaard, bestuursleden Dick Chargois (voorzitter) en Rocco Hueting en ambtelijk secretaris Wendelien Kuit.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden