Foto:

Lintje voor mantelzorger Maarten van Sante

  Nieuwsflits

Arnhem - Mantelzorger Maarten van Sante (1948) kreeg donderdag 18 juni in het Stadhuis een Koninklijke Onderscheiding.  

Van Sante ontving de onderscheiding omdat hij geruime tijd werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving bijzondere waarde hebben. Zijn hele leven staat in het teken van anderen helpen. Ruim 20 jaar is hij mantelzorger. 

Van Sante is de drijvende kracht achter De Nederlandse Vereniging Spiritualisten Harmonia. In 1997 trad hij toe tot het bestuur van de Arnhemse afdeling en twee jaar later werd Van Sante benoemd tot voorzitter. Diezelfde rol kreeg hij in 2010 bij het hoofdbestuur. In die functie heeft hij ook bijgedragen aan een groot archiveringsproject van Stichting Het Johan Burgman Fonds. Daarmee heeft uniek materiaal veilig gesteld dat anders verloren zou zijn gegaan.

 Stadse genegenheid

Burgemeester Ahmed Marcouch: "Mantelzorgers maken Arnhem tot de speciale stad waarin wij alledaags samenleven. Zij en de Arnhemmers voor wie zij zorgen, leren elkaar heel goed kennen, en wisselen met elkaar veel stadse genegenheid en alledaagse levenswijsheid uit."

"Dankzij de mantelzorgers kunnen wij ons dagelijks leven delen als kringen en als generaties, thuis en buiten. Want dit is van oudsher van alle rangen en standen, van al onze leeftijden en is de dagelijks praktijk in al onze gemeenschappen. Zonder mantelzorg zou Arnhem een andere stad zijn. De heer Van Sante is zo'n Arnhemmer. Hij was redder in nood voor veel mensen en ook voor de vereniging die hem zo lief is. Namens onze koning en namens de Arnhemmers heel veel dank."

 In verband met het corona-virus is de Koninklijke Onderscheiding opgespeld door de partner van de gedecoreerde, in plaats van door de burgemeester, als eerste uitreiking van een Koninklijke Onderscheiding in een klein gezelschap sinds de uitbraak van corona.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden