Foto: Pixabay

Rijnstate opent nieuw Centrum voor Vrouw en Kind

  Nieuwsflits

Arnhem - Deze week neemt Rijnstate het eerste deel van het prachtige nieuwe Centrum voor Vrouw en Kind in gebruik. Rijnstate brengt in dit centrum een groot deel van de zorg aan vrouwen, (aanstaande) moeders, pasgeboren en te vroeggeboren baby’s, kinderen en jongeren samen.

Op de afdeling Geboortezorg biedt Rijnstate zorg aan (aanstaande) moeders, pasgeboren en te vroeggeboren of zieke baby’s. De nieuwe afdeling Geboortezorg heeft allemaal gezinskamers waar moeder en baby samen verzorgd worden. De partner mag blijven, ook als de bevalling nog niet heeft plaatsgevonden. Ook bijzonder is dat op de afdeling Geboortezorg de zieke baby bij de moeder kan blijven en dat een zieke moeder bij haar baby kan blijven.

Bevalbad

In 2021 worden de nieuwe verloskamers in gebruik genomen. Alle verloskamers in het nieuwe Centrum hebben de beschikking over een bad. Een aantal verloskamers heeft een speciaal bevalbad.

Sinds maandag 15 juni is de nieuwe poli Gynaecologie in bedrijf. Op deze poli worden vrouwen terecht voor aandoeningen aan de geslachtsorganen en bekkenbodem.

Het Centrum voor Vrouw en Kind heeft ook een heel nieuw kenniscentrum voor medewerkers. In 2021 volgen nog de nieuwe polikliniek Kindergeneeskunde. Ook verplaatsen de afdeling Kinderen/Jongeren en afdeling Dagbehandeling Kinderen/Jongeren dan naar hun definitieve plek.

De afdeling Kinderen/Jongeren is verhuisd naar de tijdelijke nieuwe plek in het Centrum voor Vrouw en Kind. Ook de nieuwe Dagbehandeling Kinderen/Jongeren is in gebruik genomen. In 2021 opent de nieuwe polikliniek Kindergeneeskunde. Ook verplaatsen de afdeling Kinderen/Jongeren en Dagbehandeling Kinderen/Jongeren medio 2021 naar hun definitieve plek.

Op de afdeling Kinderen/Jongeren verblijven kinderen en jongeren die één of meer nachten in het ziekenhuis moeten blijven. De afdeling heeft voornamelijk eenpersoons kamers en daarnaast twee drie-persoonskamers. Voor ouders/verzorgers is het mogelijk om te blijven slapen. Elke kamer heeft een eigen badkamer met toilet.

Centraal op de afdeling is een speelgebied ingericht met verschillende speel- en relaxzones. Op de Dagbehandeling Kinderen/Jongeren zijn eenpersoons en tweepersoons kamers voor kinderen en jongeren van 0 tot en met 18 jaar die een dag in het ziekenhuis moeten blijven.

Rijnstate werkt er hard aan om ook in de toekomst de beste zorg te kunnen blijven bieden. Er vinden verschillende verbouwingen en nieuwbouwactiviteiten plaats op onze locaties. Naast het nieuwe Centrum voor Vrouw en Kind is de Intensive care volledig vernieuwd en wordt gewerkt aan een nieuw OperatieKamerComplex. Ook zijn er plannen voor een nieuwe locatie in de gemeente Overbetuwe.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden