The Kik is een van de artiesten die optreden tijdens het ONS-festival.
The Kik is een van de artiesten die optreden tijdens het ONS-festival. (Foto: The Kik)

Nachtclubgevoel bij ONS-festival

  Nieuwsflits

Arnhem - Musis & Stadstheater viert voorzichtig de heropening van zijn huizen in een 12-daags festival: ONS. Van 1 tot en met 12 juli zijn er iedere dag concerten en voorstellingen voor maximaal 100 bezoekers. 

Het huis voor de podiumkunsten in Arnhem verzekert veilige looproutes, getrainde horeca en natuurlijk op anderhalve meter afstand. Bij ONS staan onder andere Marcel van Roosmalen, Phion, The Kik, Liza Ferschtman, Daria van den Bercken, Pynarello, Klets Kindercabaret, Lavalu, Mell & Vintage Future en Alderliefste & friends op de bühne. Verder is er een popquiz en zijn er rondleidingen. Kaarten zijn verkrijgbaar via musisenstadstheater.nl/ons

"Na de lange noodgedwongen sluiting hadden de wens om dit culturele seizoen, samen met de stad, positief te eindigen", aldus Hans Verbugt, directeur Musis & Stadstheater. "Dat leidde tot ONS, een culturele 12-daagse met iedere dag een voorstelling of concert in de zalen van Musis. We creëren een intiem jaren ’20 nachtclub-gevoel met tafeltjes en stoeltjes. Drankjes mogen mee de zaal in."

Hoe veilig is het bij ONS? 

De richtlijnen van de Rijksoverheid worden strikt opgevolgd. Er is anderhalve meter afstand tussen de stoelen, ruime looproutes en getrainde horeca. De zalen in Musis hebben een capaciteit voor 750 tot 900 bezoekers en bieden genoeg ruimte voor 100 bezoekers, ook de foyers zijn ruim en verdeeld. Musis heeft een moderne luchtbehandeling met invoer van verse buitenlucht. Er zijn meerdere ingangen. Via de website, mailings, posters en medewerkers worden bezoekers geïnformeerd over de richtlijnen.

De naam ONS

De naam ONS heeft meerdere links. ONS is een festival van ons, de stad Arnhem, met een knipoog naar een ons, 100 gram, en de maximale capaciteit van 100 bezoekers per 1 juli.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden