Vierlaagse woningen aan de Westervoortsedijk.
Vierlaagse woningen aan de Westervoortsedijk. (Foto: Studio D)

Verkoop woningen Gashouderskwartier gestart

  Nieuwsflits

Arnhem - Gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development) is gestart met de verkoop van de eerste 31 woningen in Gashouderskwartier, het eerste project in de nieuwe wijk Nieuwe Kadekwartier in Arnhem. Deze nieuwe wijk, gelegen in het gebied direct naast het stadscentrum ten oosten van de JohnFrost brug, wordt volledig ontwikkeld door BPD. 

Wethouder Cathelijne Bouwkamp heeft dinsdag vol trots het officiële startsein gegeven met een druk op de rode knop. Hiermee is de verkoop van deze woningen in Gashouderskwartier nu echt begonnen.

Cathelijne Bouwkamp, wethouder Ruimtelijke Ordening en omgevingswet bij de gemeente Arnhem: "Het is mooi om te zien dat op deze bijzondere en voor Arnhem historische plek vlakbij het stadscentrum nieuwe woningen komen. Dat de gasfabriek die hier in het verleden heeft gestaan, terugkomt in de naam van de nieuwe buurt, vind ik een goed voorbeeld hoe heden en verleden samen kunnen gaan."

Chrétien van Essen, projectdirecteur Nieuwe Kadekwartier bij BPD: "Met de start verkoop van Gashouderskwartier is een belangrijke stap gezet in de realisatie van de binnenstedelijke gebiedsontwikkeling Nieuwe Kadekwartier op deze mooie en bijzondere locatie in Arnhem."

Over Nieuwe Kadekwartier 

Nadat in december 2016 Koninklijke FrieslandCampina N.V. officieel het voormalige Cobercoterrein heeft overgedragen aan gebiedsontwikkelaar BPD, zijn de ontwikkelaars van BPD de uitdaging aangegaan om op het terrein van de voormalige zuivelfabriek Coberco een nieuw stuk stad te ontwikkelen. De nieuw te ontwikkelen gebieden Rijnwijk (ten oosten van het voormalige Cobercoterrein) en Gashouderskwartier (ten noorden van de Westervoortsedijk) zijn in de jaren erna ook door BPD verworven. Samen vormen zij het Nieuwe Kadekwartier.

In totaal komen er circa 840 woningen, ruimte voor werken en recreatie en de historische betekenis van het gebied blijft behouden. De karakteristieke historische gebouwen worden het multifunctionele hart van de wijk en tegelijkertijd dé nieuwe hotspot van Arnhem. Voor meer informatie: www.nieuwekadekwartier.nl

Over Gashouderskwartier

Gashouderskwartier is het eerste project dat wordt gerealiseerd in de inclusieve stadswijk Nieuwe Kadekwartier. Op de plek waar vroeger een gasfabriek heeft gestaan, komen in totaal 186 nieuwbouwwoningen met een gemengd woningaanbod, bestaande uit sociale huurwoningen, vrije sector huurwoningen en eengezins koopwoningen. De woningen en de woonomgeving zijn in harmonie met elkaar ontworpen door maar liefst drie architecten.

In fase 1 worden 31 koopwoningen en 32 vrije sector huurwoningen gerealiseerd voor middeninkomens. De start bouw hiervan staat gepland in het vierde kwartaal van 2020. De bouw van de woningen in Gashouderskwartier wordt in opdracht van BPD uitgevoerd door aannemers KuiperArnhem Bouw en Ontwikkeling (fase 1) en BAM Wonen bv (fase 2).

Geïnteresseerden voor een woning in Gashouderskwartier kunnen zich inschrijven tot 16 juni 2020, 17.00 uur op https://www.nieuwekadekwartier.nl/gashouderskwartier

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden