Karin van Leusen en Esther Hogeweg-Hollander van Hair4Her tonen de Out-of-the-box.
Karin van Leusen en Esther Hogeweg-Hollander van Hair4Her tonen de Out-of-the-box. (Foto: Bernd Huibers)

Hair4Her verstuurt haarwerk in een geschenkbox

  Nieuwsflits

Arnhem - Stichting Hair4Her stelt gratis haarwerken en hoofbedekking beschikbaar aan kankerpatiënten. Vanwege de corona-maatregelen kan er niet op locatie gepast worden, daarom komt Hair4Her met Out-of-the-box: haarwerk in een prachtige doos verpakt.

"Net als iedereen in Nederland hebben wij de afgelopen maanden moeten leren omgaan met veel en ook nieuwe onzekerheden"vertelt Esther van Hair4Her. "Het was een extra uitdaging om naast ons huurprobleem, waarover wij eerder vele oproepen hebben gedaan via allerlei kanalen, onze weg te vinden en te denken in oplossingen."

Ideeënmakelaars

"Daarbij kwamen wij in contact met de Ideeënmakelaars, die ons inspireerden maar vooral ook hulp aanboden en concreet mee dachten. De Ideeënmakelaar koppelde ons aan Arnhemse Fondsen en met resultaat. Wij zijn er nog niet, dus de komende maanden zal er verder nagedacht moeten worden over de toekomst en zoeken wij nog steeds naarstig naar een nieuwe, kosteloze locatie."

"Met Emma Bosch, student ondernemerschap en retailmanagement, hebben wij een nieuw concept ontwikkeld om in de covid-19 tijd alsnog onze haarwerken en hoofdbedekkingen aan cliënten uit te lenen. Nu er even niet op locatie gepast kan worden werken we met foto’s via de app of mail en wordt het haarwerk in een prachtige doos verpakt, met alles wat er nodig is om te passen en te dragen. Die doos wordt naar de aanvrager gestuurd. Daarna kan er nog telefonisch of via Face-time geholpen worden met handige tips en trucs. Met deze service is de 'Out-of-the-box' geboren."

Geen fysiek contact

"In principe is de werkwijze hetzelfde alleen zien wij de cliënt niet op onze locatie. Natuurlijk missen wij het fysieke contact met de mensen, maar uiteindelijk gaat het om onze hulpverlening en die kunnen wij nu gewoon uitvoeren."

"Ideeënmakelaars koppelde ons ook aan hun samewerkingspartner Praktische Zaken om kijken of er ook financiële ondersteuning gevonden kan worden in een vorm van sponsoring. Die is gevonden in het 'kopen van een box voor een ander'. U betaalt de kosten voor een totale box en Hair4Her zorgt ervoor dat die box bij de cliënt terecht komt. Zo kan Hair4Her nog meer cliënten kosteloos helpen."

www.hair4her.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden