Foto: Eva Broekema

Heropening van Museum Arnhem in De Kerk

  Nieuwsflits

Arnhem - De tentoonstelling 'City Life. Mensen & de urbane realiteit' over het stadse leven is weer open voor bezoek. De expositie, met werk van onder andere Michael Wolf, is verlengd tot en met 23 augustus. T

Er zijn speciale maatregelen zodat het museumbezoek veilig en aangenaam is. Bezoekers hebben alleen toegang tot De Kerk met een online ticket met aanvangstijd. Per tijdslot zijn er 40 bezoekers welkom in De Kerk. De tijdsloten kunnen gereserveerd worden op www.museumarnhem.nl.

Speciale maatregelen 

In De Kerk zijn een aantal aanpassingen gedaan om de veiligheid van bezoekers te garanderen. Bezoekers kunnen de tentoonstelling samen met hun eigen gezelschap, zoals een gezin, partner of huisgenoten, bekijken. Er is een looproute waarmee anderhalve meter afstand kunnen bewaard kan worden tot andere bezoekers. Ook zijn er voldoende desinfecterende middelen aanwezig en wordt het gebouw vaker schoongemaakt. De Ontwerp Winkel Arnhem en de toiletten zijn open, maar de garderobe is niet in gebruik. 

Presentatie 'Hoe is jouw City Life?'

In de tentoonstelling 'City Life' verbeelden internationale kunstenaars uiteenlopende aspecten van en perspectieven op leven en overleven in de steeds groter wordende steden. Tijdens de sluiting van De Kerk gedurende corona-tijd was het museum benieuwd naar hoe het stadsleven van Arnhemmers er op dat moment uitzag. Met de winactie 'Hoe is jouw City Life?' konden inwoners van Arnhem dit op creatieve wijze uiten. Uit de vele prachtige inzendingen heeft curator Manon Braat drie favorieten gekozen. De drie winnende werken zijn te zien in een presentatie in De Kerk. 

Kleurplaten van kunstenaars

Het thuisprogramma van Museum Arnhem loopt door en zal beschikbaar blijven wanneer De Kerk weer open is. Het museum kan voorlopig nog geen activiteiten en evenementen organiseren. Nieuw in het thuisprogramma zijn de kleurplaten van zes verschillende kunstenaars. Iedere week komt er een nieuwe kleurplaat van een andere kunstenaar online op de website van het museum. 

Deelnemende kunstenaars zijn onder andere Bas Kosters en Mirka Farabegoli. De eerste kleurplaten van Vanessa Jane Phaff, Jelle Slof en Gerda Ten Tije zijn te downloaden van de website. Mensen kunnen hun resultaat delen met de hashtag #museumarnhemkleurt. Kijk voor het hele thuisprogramma op museumarnhem.nl/activiteiten

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden