Commissaris van de Koning John Berends steekt de mensen in Malburgstaete een hart onder de riem.
Commissaris van de Koning John Berends steekt de mensen in Malburgstaete een hart onder de riem. (Foto: )

Commissaris van de koning bezoekt Malburgstaete

  Nieuwsflits

Arnhem - Zaterdag bracht John Berends, commissaris van de Koning, een bezoek aan Malburgstaete. Dit is een van de twaalf locaties van ouderenzorgorganisatie Pleyade. De commissaris bezocht de locatie vanwege de versoepeling van de bezoekregeling rondom het corona-virus.

 Tijdens het bezoek sprak de commissaris (rechts op de foto) met bewoners, waaronder cliëntenraadsleden, en medewerkers van de locatie over de impact van de corona-maatregelen op het leven. Ook spraken zij uitgebreid over hoe het is om weer voorzichtig bezoek te mogen ontvangen. 

"We vinden het erg fijn dat we elke week iemand anders op bezoek kunnen krijgen", aldus de bewoners. Iets waarover de commissaris vol lof sprak: "Pleyade bekijkt, binnen de maatregelen, de mogelijkheden en niet de onmogelijkheden. De spreek-luisterverbinding, of zoals de bewoners hem noemen ‘de babbeltent’, vind ik daar ook een mooi voorbeeld van.: 

Ook was de commissaris getuige van hoe bewoonster mevrouw Otten weer voor het eerst sinds de verplichte locatiesluiting bezoek ontving. Haar zus kwam langs. Het was een bijzonder weerzien. 

 De gesprekken vonden volgens de richtlijnen plaats in de speciaal ingerichte ontmoetingsruimte waar bewoners ook hun familieleden ontvangen. "Ik ben dankbaar dat ik een ochtend in het gezelschap van deze hartelijke mensen mocht zijn. Ik heb gezien wat de maatregelen met mensen doen, maar ook gezien hoe je hier als ouderenzorgorganisatie op een goede manier mee om kunt gaan", aldus de commissaris.

 Commissaris levert bijdrage aan Pleyade TV

Pleyade zet alles op alles om, naast de bezoeken, bewoners en cliënten zoveel mogelijk contact met hun naasten te laten houden en ze te verbinden met de buitenwereld. Enkele voorbeelden hiervan zijn de zogenaamde spreek-luisterverbinding, beeldbellen en Pleyade TV. 

In Pleyade TV komen mooie, grappige en soms ook ontroerende items voorbij. Zo is het mogelijk voor bewoners, familie, vrienden en medewerkers om de groeten te doen, iemand te feliciteren of een andere boodschap over te brengen. Ook de commissaris heeft een videoboodschap achtergelaten. Deze is vrijdag 5 juni te zien in de tiende en laatste reguliere aflevering van Pleyade TV op RTV Arnhem. Alle afleveringen zijn terug te kijken op het YouTube kanaal van Pleyade.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden