Eve Hopkins, artistiek directeur De Nieuwe Oost & Theater aan de Rijn.
Eve Hopkins, artistiek directeur De Nieuwe Oost & Theater aan de Rijn. (Foto: Edwin Smits)

De Nieuwe Oost gaat #radicaallokaal in Theater aan de Rijn

  Nieuwsflits

Arnhem - Met als titel #radicaallokaal wordt er vanaf 9 juni 'aangepast' theater gemaakt in Theater aan de Rijn. Dansers, theatermakers en kunstenaars gaan aan de slag met het 'nieuwe normaal' van de anderhalve-meter-samenleving.

“In deze tijd moeten we onszelf opnieuw uitvinden", aldus Eve Hopkins, artistiek directeur De Nieuwe Oost & Theater aan de Rijn. "Met #radicaallokaal onderzoeken we wat wél kan en hoe we het publiek weer kunnen ontmoeten. Dit schept een kans voor nieuwe, intieme ontmoetingen en andere vormen van kunst.”

In Theater aan de Rijn krijgen Arnhemse makers in juni een week lang de kans dit experiment aan te gaan en in gesprek te gaan met publiek: volledig lokaal, mét en vóór de stad. De makers in juni zijn Tim Hammer (muziektheatermaker), Ruben Chi (dansmaker), ArtEZ in samenwerking met Anna Schoen (regisseur) en Wensley Piqué (theatermaker). Op dinsdag 9 juni is de eerste editie te bezoeken, met werk van Ruben Chi.

Waarom #radicaallokaal?

De corona-maatregelen en de anderhalve-meter-samenleving zijn een feit, ook voor theater. Dat betekent geen tournees, geen volle zalen, geen landelijke festivals. Daarom gaan Theater aan de Rijn en De Nieuwe Oost  terug naar hun oorsprong: huis waar ontmoeting, experiment en onderzoek centraal staan. Met #radicaallokaal wordt de theaterpraktijk opnieuw onderzocht en vormgeven, binnen het ‘nieuwe normaal’, samen met publiek. Het publiek thuis wordt niet vergeten: ook online mogelijkheden worden onderzocht. 

Vanaf 9 juni Theater aan de Rijn open

Vanaf 9 juni gaan de deuren van Theater aan de Rijn open voor kleine groepen publiek. Wekelijks kunnen bezoekers in timeslots van een uur werk van makers zien: een beeldende kunst installatie, een monoloog, een pas de deux, een gesprek, een film, of iets daar tussenin. 

#Radicaallokaal loopt van 9 tot en met 27 juni. Iedere week op dinsdag en donderdag om 17.00 en 20.00 uur, op zaterdag om 19.00 en 20.30 uur in Theater aan de Rijn. Tickets à 7,50 euro zijn te koop via theateraanderijn.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden