Foto:

Groente kweken op dakterras nieuw schoolgebouw

  Nieuwsflits

Arnhem - Vol verwachting is er naar uitgekeken: een modern en spiksplinternieuw schoolgebouw voor alle leerlingen en het personeel van De Ommezwaai in Arnhem. Maandag, na twee weken wennen met halve groepen leerlingen en het weer fysiek oppakken van het onderwijs, is het gebouw echt in gebruik genomen met alle leerlingen. 

Heel graag had De Ommezwaai ouders/verzorgers, kinderen, (oud-)collega’s, relaties, familieleden en andere geïnteresseerden willen uitnodigen voor een feestelijke opening. Helaas liep dit anders vanwege de corona-crisis. 

Wiebelkrukken 

Het nieuwe schoolgebouw kent een hoge mate van flexibiliteit voor de leerlingen. Zo staan er in elke groep wiebelkrukken om tegemoet te komen aan de bewegingsdrang van de kinderen. Leerlingen die liever staand werken, kunnen gaan staan aan de statafel. Stoelen hebben een verstelbaar voetenplankje. 

Dakterras

Verder kent de school twee verdiepingen, een dakterras (waar over een poosje groenten gekweekt kunnen worden) een multifunctioneel atelier, een speel-leerlokaal, een centrale aula en een veelzijdig schoolplein. De Ommezwaai staat naast Het Briant College, school voor voortgezet speciaal onderwijs en ook onderdeel van moederorganisatie De Onderwijsspecialisten. Tussen de scholen in staat de sporthal, waar ze gezamenlijk gebruik van gaan maken. 

Trotse directeur   

Liesbeth Smallegange, directeur: "Natuurlijk gaat het erom dat we met elkaar, juist in deze omgeving, een warm pedagogisch klimaat, een uitdagende didactische aanpak en een veilige leeromgeving neerzetten. Een schoolomgeving waar daadwerkelijk ‘de ommezwaai’ wordt gemaakt. Daar zijn we goed in en deze werkplek helpt hierbij enorm. Juist deze doelgroep verdient een moderne, warme, speelse en uitdagende omgeving. De juffen en meesters die hier prima inpassen, hadden we al."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden