Foto:

Crowdfunding voor getroffen dierenopvang Sunflower Ranche

  Nieuwsflits

Arnhem - Na zijn succesvolle inzameling voor het Dierentehuis Arnhem is Bas Kaptein een crowdfunding gestart voor de Sunflower Ranche. Bij deze educatieve opvang voor (verwaarloosde) dieren zijn vorige week vernielingen aangericht.

Tussen donderdagmiddag 21 en zaterdagochtend 23 mei zijn er op de Sunflower Ranche aan het Eldersehof in Arnhem-Zuid diverse vernielingen gepleegd. "Zo is er een luik van de pipowagen getrokken en is de aanhanger waar Andrea 8 jaar voor heeft moeten sparen vernield", vertelt Bas Kaptein. Daarnaast zijn er meer dan twintig duiven verdwenen, meer dan twintig kippen spoorloos en is er een kip vermoord en een kip ernstig mishandeld op het terrein.

De stichting Sunflower Ranche is een stichting die zich voornamelijk bezighoudt om mens en dier te verbinden. Dit doen zij door de dieren in te zetten in educatie, zorg en therapie. Daarnaast vangen zij ook vaak verwaarloosde dieren op en geven ze deze dieren alle aandacht om te kunnen herstellen.

De stichting krijgt geen subsidie en draait dus volledig op giften en donateurs.

"Ze overwegen zelfs om te stoppen met hun activiteiten", zegt Kaptein. "Ikzelf als mens vind dit veel te ver gaan, dat ze moeten stoppen na 20 jaar omdat het financieel niet meer op te brengen is. Dit zijn namelijk ook speciale dieren die getraind worden voor diverse doeleinden zoals het aai- en knuffelproject voor ouderen en minder validen."

De crowdfundingsactie van Kaptein is te vinden op getfunded.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden