Miss Earth Netherlands 2020: Tessa le Conge
Miss Earth Netherlands 2020: Tessa le Conge (Foto: Roy Froma)

Arnhemse Tessa is Miss Earth Netherlands 2020

  Nieuwsflits

Arnhem - De 26-jarige Tessa le Conge uit Arnhem is de nieuwe Miss Earth Netherlands 2020. Zij vertegenwoordigt Nederland dit jaar bij de 20e editie van de schoonheidsverkiezing, één van de grootste ter wereld.

Tessa werkt nu als communicatieadviseur en is geen onbekende van de verkiezingswereld. Zij neemt de titel over van de Gelderse Nikki Prein.

Internationale titel op zak

In 2016 won de Arnhemse schone de titel van Miss Beauty of Gelderland en werd tweede bij de nationale verkiezing. Hiermee won ze een ticket voor de internationale verkiezing Miss Asia Pacific International en sleepte ze zelfs de winst en kroon in de wacht.

Naast haar ervaring als miss zelf, zit Tessa ook niet stil. Ze is een vaste presentatrice bij Miss Beauty of the Netherlands en staat sinds dit jaar aan het roer van de Gelderse verkiezing. En dat naast haar ‘normale’ fulltime baan als communicatieadviseur. Verder is ze wekelijkste te vinden bij GV Elistha in Elst als trampolinespringster.

Miss Beauty of the Netherlands

Vanwege de coronacrisis is er dit jaar geen finale van Miss Beauty of the Netherlands. Normaliter gaat de winnares naar de Miss Earth-verkiezing. Daarom besloot de organisatie een meisje aan te wijzen waar ze het vertrouwen in hebben Nederland goed te vertegenwoordigen. Met al een internationale titel op zak, was Tessa een logische keuze.

“Ik was vooral enorm vereerd toen Milou Verhoeks, president van Miss Beauty of the Netherlands, mij belde met de mededeling dat ze mij graag wil sturen. Zo’n enorme kans kon ik natuurlijk niet afslaan. Ik heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging en pak hem dan ook met beide handen aan. Een tweede internationale kroon mee naar huis? Dat zou ‘unreal' zijn”, aldus Tessa.

Miss Earth

De verkiezing die zich inzet voor de aarde en milieubewustzijn vindt jaarlijks plaats in oktober. Vorig jaar was de Filipijnen het gastland. Hoe, waar en wanneer de missverkiezing dit jaar plaatsvindt, is nog niet bekend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden