Veteraan Edwin de Wolf ziet voor het eerst het kunstwerk dat Anook Cléonne maakte op basis van zijn missieverhaal.
Veteraan Edwin de Wolf ziet voor het eerst het kunstwerk dat Anook Cléonne maakte op basis van zijn missieverhaal. (Foto: René Wouters)

Aftrap Helmen Vol Verhalen met onthulling eerste kunstwerk

  Nieuwsflits

Arnhem - Dinsdag 19 mei werd het project 'Helmen vol Verhalen' afgetrapt met de onthulling van het eerste kunstwerk. In dit project delen ‘jonge’ veteranen die in de afgelopen decennia op missie zijn geweest hun, vaak onderbelichte, missieverhalen met kunstenaars.

"Kunst gaat over twijfel. Voor een militair is twijfel dodelijk", zei de Arnhemse Anook Cléonne, maker van het eerste kunstwerk. Het kunstwerk heeft de titel 'De kaart is niet het terrein'. Zij maakte dit doek aan de hand van het missieverhaal van de Apeldoornse veteraan Edwin de Wolf. Tijdens een patrouille in Bosnië is hij op een antipersoneelsmijn terechtgekomen. Daarbij verloor hij een been.

Kampioen op één been

De Wolf is meervoudig winnaar van de Invictus Games, de Olympische Spelen voor militairen die tijdens diensttijd lichamelijk of geestelijk gewond raakten. Eind vorig jaar bracht hij een boek uit over zijn ervaringen: 'Kampioen op één been'.

'Helmen vol Verhalen' is op dit moment bezig met de werving van nieuwe veteranen en kunstenaars. In de loop van dit jaar worden zij aan elkaar gekoppeld, zodat er twintig nieuwe kunstwerken ontstaan. Deze worden in 2021 tentoongesteld in een reizende expositie met omlijstende (multi)media. Aanmelden kan tot 22 mei.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden