Foto:

Oproep voor meer geveltuinen en boomsingels

  Nieuwsflits

Arnhem - Bewonersgroep Arnhems Hart roept binnenstadbewoners op om zo veel mogelijk geveltuinen en boomsingels te creëren.

"Als bewonersgroep streven we ernaar om zoveel mogelijk bomen en plantsoenen te hebben en te realiseren in de Arnhemse binnenstad", aldus een woordvoerder. "Naast het aantrekken van insecten en vogels heeft het ook een rustgevende werking op mens en dier. Tevens zorgt het voor wat koelte die we vaak hard nodig hebben bij de zomerse hitte."

"Met het realiseren van diverse geveltuinen in de volle grond, boomsingels, Buurttuin Rodenburgstraat en plantsoenen in de Vossenstraat zijn we al een eindje op de goede weg. Maar natuurlijk kan er veel meer en is er vaak de mogelijkheid hiervoor."

"Door het zelf onderhouden van boomspiegels en geveltuinen ontstaat er ook veel meer sociale binding onder en met elkaar in de straat. Eventjes water geven of onkruid plukken loopt vaak uit tot een leuk gesprek met buren en voorbijgangers."

"Wie ook een geveltuin of boomspiegel wil maken, kan hiervoor eerst contact opnemen met de gemeente Arnhem. Een medewerker van wijkbeheer zal dan samen bekijken wat er mogelijk is en of er geen belemmering is voor bijvoorbeeld voetgangers en rolstoelers."

"Voor wie de hoogte in wil met een mooie klimmer zijn er ook mooie oplossingen en die hoeven niet duur te zijn. Met een staaldraad, spanner en twee stevige ogen is de mogelijkheid voor een bloeiende klimmer zo gerealiseerd. Wel even eerst aan de verhuurder vragen of het mag als je gehuurd zit."

Voor meer informatie: redactie@arnhemshart.nl en 06-39872028.

Om dit jaar om te dopen tot 'Binnenstadtuin 2020' heeft Bewonersgroep Arnhems Hart een wedstrijd uitgeschreven voor de mooiste voortuin, geveltuin of boomsingel in de Arnhemse binnenstad. Elke voortuin, geveltuin en boomsingel doet dit jaar automatisch mee om kans te maken op de prijs. De winnaar wordt eind augustus bekend gemaakt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden