Foto: Valerie Spanjers

Recept delen in een sausje van een persoonlijk verhaal

  Nieuwsflits

Arnhem - Ruimtekoers en Allon Cheng van Stichting Vitanos starten het initiatief #ikkookmijnverhaal. "We roepen alle inwoners van Arnhem op om hun lievelingsrecepten en persoonlijke verhalen die daarbij horen te delen via sociale media. Zo maken we samen een digitaal en openbaar kookboek voor iedereen", aldus Manon van Daal van Ruimtekoers.

"Op deze manier brengen de verhalen en het eten ons, ondanks de afstand, toch dichter bij elkaar."

Waarom verhalen?

Observaties, herinneringen en dromen over het leven delen we met elkaar door het vertellen van verhalen.Al die verhalen samen bieden het perspectief waarop we het samen leven in de toekomst vormgeven. Het optekenen en delen van verhalen is daarom essentieel. 

Met #ikkookmijnverhaal gaan de initiatiefnemers terug naar de wijze waarop we al eeuwenlang verhalen delen en horen. Het is de manier waarop het team van Ruimtekoers letterlijk de behoeften wil proeven van inwoners van de wijken. Behoeften die tot uiting komen in de observaties, herinneringen en dromen die zij hebben voor hun leven in de stad.

Meedoen met #ikkookmijnverhaal

"We nodigen iedereen uit om mee te doen met #ikkookmijnverhaal", aldus Van Daal. "We vragen aan de inwoners van Arnhem om zijn of haar lievelingsrecept te delen met ons door hun verhaal achter het recept te vertellen. Denk daarbij aan vragen als welke herinnering heb je aan dit recept? En waarom iedereen dit gerecht écht moet maken en proeven?"

"Beschrijf vervolgens de ingrediënten en bereidingswijze. Maak van het eindresultaat een foto of zoek een foto die bij het verhaal past en deel dit vervolgens samen met jouw verhaal, de wijk waarin je woont en het recept op sociale media met #ikkookmijnverhaal."

Meer informatie over deze sociale media actie, vind je op de site van Ruimtekoers.

Allon Cheng

Voor Allon Cheng is koken en eten een belangrijk onderdeel van zijn leven. Na jarenlang zelf een restaurant op hoog niveau gerund te hebben, koos hij dertien jaar geleden ervoor zich aan te sluiten bij sociale projecten. Hij is nu ruim twee jaar actief bij Stichting Vitanos. Eten is volgens Allon een uiting van wie de mens is. Sinds 2017 is hij chef-kok van het Ruimtekoersrestaurant A Place To Eat.

Stichting Vitanos

Stichting Vitanos stimuleert en ondersteunt individuele wijkbewoners om gezond en vitaal te worden of te blijven en actief te zijn in de buurt of wijk. Daarmee wordt tegelijkertijd het sociaal netwerk van samenredzaamheid in de wijk of buurt versterkt.

Ruimtekoers

Ruimtekoers is een stedelijk en cultureel onderzoek verpakt in een gratis en toegankelijk kunst- en cultuurfestival in Arnhem-Zuid. Met makers, bewoners, publiek, overheden en ondernemers wordt de lege ruimte in de stad ingezet om samen nieuwe ideeën, dromen en richtingen te verkennen voor het samenleven in de stad. Dat doet Ruimtekoers midden in de samenleving. Waar mensen hun boodschappen doen, wonen en naar school gaan. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden