Technisch directeur Johannes Spors van Vitesse zoekt een nieuwe hoofdcoach. Voor interim-coach Edward Sturing heeft hij een andere functie binnen de club in gedachten.
Technisch directeur Johannes Spors van Vitesse zoekt een nieuwe hoofdcoach. Voor interim-coach Edward Sturing heeft hij een andere functie binnen de club in gedachten. (Foto: Vitesse)

Vitesse gaat voor nieuwe hoofdtrainer

  Nieuwsflits

Arnhem - De kogel is door de kerk: er komt een nieuwe hoofdtrainer bij Vitesse. Edward Sturing was sinds de jaarwisseling interim-coach nadat de Russische coach Leonid Sloetski in november opstapte. Joseph Oosting vulde in december het gat tussen Sloetski en Sturing op.

Het is een publiek geheim dat Vitesse voor Sturing een andere rol bij de club in petto heeft, namelijk die van hoofd opleidingen. Die functie is vacant sinds Aloys Wijnker zijn contract niet verlengde en overstapte naar de KNVB als Manager Voetbalbeleid jongens.

Voor Sturing komt hiermee een einde aan zijn vijfde klus als (interim) hoofdcoach van Vitesse. Zijn eerste klus was in 1999 als interim-trainer tussen de ontslagen Herbert Neumann en de nieuwe trainer Ronald Koeman. Als speler noteerde Sturing tussen 1987 en 1998 maar liefst 329 officiële duels voor Vitesse.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden