Foto: JanWillem

Nieuwe website vol Vitesse-shirts en herinneringen online

  Nieuwsflits

Arnhem - Vitesse Huis-DJ Jan Willem Gijsbers lanceert woensdag 20 mei de site vitesseshirts.nl. Hierop een bonte verzameling van bijzondere shirts en historische momenten van de Arnhemse voetbalclub.

'In de 88e minuut geeft Kevin Diks de beslissende pass op van Wolfswinkel om de winnende goal te scoren tegen AZ. Vitesse wint de KNVB beker!' Dit was één van de meest memorabele momenten uit de Vitesse-geschiedenis. Maar wat voor shirt had van Kevin Diks aan voor Vitesse? En hoe zagen de beelden eruit?

Huis-DJ en fervent Vitesse-shirtverzamelaar Jan Willem Gijsbers - alias DJ Walter Witlov - bedacht enige tijd geleden dat hij momenten zoals deze - en vele andere - wilde laten zien aan de buitenwereld. En zo gebeurde: samen met bevriende fotograaf Dennis Damen maakte Jan Willem zijn droom waar: zijn volledige shirtverzameling legden ze vast op de gevoelige plaat.

Oude elftalfoto's

Op de site www.vitesseshirts.nl is vanaf woensdag 20 mei het resultaat te zien. Op de site is vooral een verzameling van Vitesse-shirts te zien, maar ook zijn er oude elftalfoto's terug te vinden, toegangskaartjes van vroeger en een tijdlijn die je mee neemt in de geschiedenis van de club, inclusief beelden van Europese duels en bijzondere momenten zijn vastgelegd.

Ook verleenden verschillende oud-spelers hun medewerking aan de site, door vragen te beantwoorden en shirts beschikbaar te stellen om te fotograferen. En deze collectie zal zich de komende tijd nog verder uitbreiden.

Theo Bos

Vrijdag 22 mei worden er weer 40 shirts vastgelegd om de tijdlijn nog completer te maken. Dan staan er 120 shirts online.Ook het laatste shirt van 'onze nummer 4' Theo Bos komt online.

Jan Willem heeft veel shirts in eigen bezit maar uiteraard niet alles. Hij roept dan ook alle Vitesse-fans of verzamelaars op om mee te helpen zijn digitale collectie compleet te maken. Mochten zij een shirt in de kast hebben liggen die nog niet op de site te vinden is, zou Jan Willem het met liefde komen ophalen om er foto's van te maken, om zo de geschiedenis compleet te maken.

"Deze site run ik niet alleen, dat wil ik doen met iedereen die hier zijn steentje aan kan en wil bijdragen", aldus Jan Willem Gijsbers.

De site www.vitesseshirts.nl is vanaf woensdag 20 mei 12.00 uur online. Ook is er een Facebookpagina online: www.facebook.com/vitesseshirts.nl en een Instagram-account: www.instagram.com/vitesseshirts.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden