Pascal Saul deelt zijn ervaringen met renoveren graag met anderen tijdens de online thematour op 30 mei.
Pascal Saul deelt zijn ervaringen met renoveren graag met anderen tijdens de online thematour op 30 mei. (Foto: Sander vd Geijn-www.neofoto.nl)

Vanaf de bank op bezoek bij een duurzaam huis

  Nieuwsflits

Arnhem - Wie interesse heeft in duurzaam wonen, kan via een videoverbinding binnenkijken in een duurzaam huis. Gelderse huiseigenaren geven in mei en juni online thematours, waarin zij uitleg geven over duurzame maatregelen zoals isoleren, de warmtepomp en balansventilatie. 

Mensen die graag deelnemen, kunnen zich aanmelden via de website van de Nationale Duurzame Huizen Route.

 Eén van de huiseigenaren is Pascal Saul uit Arnhem. Zijn woning was bij de aankoop al voorzien van een aantal energiebesparende maatregelen, maar met de aanschaf van een lucht-warmtepomp en zonnepanelen is de woning nu helemaal aardgasvrij. "Ik zie het als een investering die goed is voor het milieu én voor mijn portemonnee." Hij deelt zijn ervaringen met renoveren graag met anderen tijdens de online thematour op 30 mei. 

Op 26 mei kunnen gasten binnenkijken bij Martijn Bos en Quirine Dekker uit Hengelo. Bij de bouw van hun vrijstaande woning in 2016 kozen zij voor een bodem/water-warmtepomp, balansventilatie en zonnepanelen. Daarmee wonen zij nu in een plusenergiewoning met een heel prettig binnenklimaat.

De online thematours

Dit voorjaar vinden er nog meer online thematours plaats waar inwoners van de provincie Gelderland aan deel kunnen nemen. Per online thematour zijn acht plekken beschikbaar. Een actueel overzicht van alle thematours is te vinden via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours. Hier kunnen geïnteresseerden zich ook inschrijven. Na inschrijving ontvangen deelnemers een e-mail met uitleg over de deelname.

De Nationale Duurzame Huizen Route

De thematours worden georganiseerd in samenwerking met provincie Gelderland en zijn een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route. Via het platform Nationale Duurzame Huizen Route delen meer dan 1.500 huiseigenaren hun ervaringen: online en tijdens verschillende evenementen. Wie zelf in een duurzaam huis woont, kan ook zijn ervaringen delen via de Duurzame Huizen Route. Zo kunnen andere huiseigenaren kennis en inspiratie opdoen om zelf ook aan de slag te gaan met hun woning.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden