Zanger/Tekstschrijver Peter Migchelbrink.
Zanger/Tekstschrijver Peter Migchelbrink. (Foto: M. Migchelbrink-Caminada)

Arnhemmer maakt Nederlandstalig new wave-album

  Nieuwsflits

Arnhem - "Weer gegrepen worden door de muziek uit je eigen jeugd en in die stijl nieuwe liedjes maken." Arnhemmer Peter Migchelbrink wordt er enthousiast van als hij er over praat. Hij is trots op zijn nieuwe album 'Nieuwe Golf' dat is uitgebracht op cd en via Spotify.

Als inspiratiebron gebruikte hij onder andere platen van Joy Division, The Cure en Talking Heads, bands die vallen onder de muziekstijl new wave. Migchelbrink heeft alle nummers geschreven en zelf ingespeeld in zijn eigen homestudio.

Hij is ook bezig met het formeren van een band om met de liedjes de live podia te veroveren. Een eerste repetitie stond al gepland maar helaas gooit de coronasituatie roet in het eten. Inmiddels is er van de eerste single een clip gemaakt genaamd: 'Richting', te zien op zijn website en het youtube-kanaal van de band: www.nieuwegolf.com.

Migchelbrink kreeg de liefde voor muziek met de paplepel ingegoten. Zijn vader Hein is sinds mensenheugenis de frontman van de showband The Spitfires, die onlangs nog in een uitverkocht Gelredome speelde. Daar werd ook de nieuwe single van The Spitfires gespeeld die Peter speciaal voor de band heeft geschreven.

Verder is hij met zijn eenmansband De Pietjes Kinderliedjes een graag geziene gast op verschillende festivals zoals: Koningsdag Sonsbeekfestival, Bevrijdingsfeest Wageningen, H80 Festival, Sonsbeek Theater Avenue en SpijkerRok.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden