Foto:

Rotary haalt 'vergeten fietsen' op

  Nieuwsflits

Arnhem - Rotaryclub Arnhem-Oost roept iedereen op om hun 'vergeten fiets' bij hen aan te melden. De overbodige fietsen worden opgeknapt en beschikbaar gesteld aan kinderen uit kansarme gezinnen.

In heel veel schuurtjes en garages staan fietsen die het goed doen, maar door omstandigheden niet meer worden gebruikt. In samenwerking met lokale non-profit instellingen als Siza-Dorp groep, Propersona en de Blueband-gevangenis worden alle opgehaalde fietsen gecontroleerd en daar waar nodig gerepareerd met originele onderdelen. 

Als de fietsen rijklaar zijn, zorgt de Rotaryclub ervoor dat de gerenoveerde fietsen in samenwerking met Stichting Leergeld Arnhem terecht komen bij kinderen uit kansarme gezinnen uit Arnhem. Inmiddels zijn er al meer dan 250 fietsen opgehaald.

Wie een 'vergeten fiets' wil aanmelden, stuurt een e-mail naar vergetenfietsen@outlook.com.. Gevraagd wordt om in de e-mail te vermelden om wat voor soort fiets het gaat en in welke staat deze verkeert. Een foto van de fiets meesturen is ook handig. Naast kinderfietsen zijn dames- en herenfietsen eveneens welkom.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden