Foto:

Post wordt digitaal bij Rijnstate

  Nieuwsflits

Arnhem - Vanaf vandaag (15 mei) communiceert Rijnstate bij voorkeur digitaal met patiënten. Via het patiëntenportaal Mijn Rijnstate kunnen patiënten steeds meer de regie krijgen over hun eigen medische dossier. Daarom vraagt Rijnstate actief aan patiënten of zij ook geen post meer willen ontvangen en legt hun voorkeur vast. 

"We sturen nog veel post, maar dat is lang niet altijd meer nodig. Patiënten kunnen bijna alles terugvinden op het patiëntenportaal", zegt Suzanne Vermeulen, projectleider doorontwikkeling Mijn Rijnstate. Rijnstate streeft ernaar dat zoveel mogelijk mensen de voordelen van Mijn Rijnstate kennen en het daadwerkelijk gaan gebruiken. 

"Inmiddels logt maandelijks al meer dan 50 procent van onze patiënten met een afspraak in op Mijn Rijnstate. Met deze extra aandacht wordt de drempel naar het daadwerkelijke gebruik hopelijk verlaagd en kan de papieren post achterwege gelaten worden."

Digitaal in contact, juist in coronatijd

Rijnstate informeert de patiënt bij voorkeur digitaal via Mijn Rijnstate, zeker nu mensen in tijden van corona steeds meer op afstand met elkaar in contact zijn. Het ziekenhuis begrijpt dat de overgang van post naar digitaal niet voor iedereen eenvoudig is. Daarom vraagt Rijnstate de patiënten persoonlijk of ze in staat zijn Mijn Rijnstate te gebruiken.

Is een patiënt digitaal vaardig, dan staat er een icoon van een laptop bij de persoonsgegevens van de patiënt. Wil de patiënt toch liever post ontvangen, dan staat er een envelop. Door het icoon is dus voor iedereen direct zichtbaar welke voorkeur de patiënt heeft. Dit is een vervolgstap van de digitale strategie van Rijnstate om binnen vijf jaar alle zorgtrajecten digitaal te kunnen ondersteunen.

Voorkeur doorgeven

Patiënten kunnen op verschillende manieren hun voorkeur aangeven. Dat kan digitaal via Mijn Rijnstate. Patiënten gaan naar www.rijnstate.nl/mijnrijnstate en loggen in met hun DigiD. Het kan telefonisch via de Helpdesk Mijn Rijnstate: 088-0057988, maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. Ook kan de voorkeur persoonlijk worden doorgegeven tijdens een bezoek aan Rijnstate.

Als er nog geen icoon bij de persoonsgegevens staat, vraagt Rijnstate zelf ook actief of de patiënt ermee akkoord gaat om geen post meer te ontvangen.

Mijn Rijnstate 

Mijn Rijnstate is een beveiligde, online omgeving waarin patiënten hun medische gegevens 24/7 kunnen inzien. Denk aan brieven van een specialist, relevant folders en uitslagen van een onderzoek. Daarnaast kunnen patiënten vooraf vragenlijsten invullen en inzien of er nog een laboratorium onderzoek gedaan moet worden voor een afspraak. En kunnen ze via een e-consult vragen stellen aan hun arts of verpleegkundige. Op deze manier krijgt de patiënt steeds meer de regie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden