Foto: Pixabay

De Hoge Veluwe verruimt de openingstijden

  Nieuwsflits

Arnhem - Vanaf vandaag gaat Het Nationale Park De Hoge Veluwe terug naar zijn standaardopeningstijden. De avondopenstelling is weer van kracht. Het park is dagelijks via de entrees bij Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen van 8.00 tot 21.00 uur geopend voor bezoekers. 

Het Parkrestaurant en het Museonder gaan weer open per 1 juni. De camping per 1 juli.

Gedurende de coronacrisis is het motto van De Hoge Veluwe: ruimte, veiligheid en genieten. Met ruim 5400 hectare aan bossen, heide, zandverstuivingen en open vlaktes is er binnen het park voldoende ruimte om de coronameters in acht te kunnen nemen en het park zorgt op grond van een strak coronaprotocol voor een veilige omgeving om in te recreëren.

Wandelen en fietsen

Wandelaars en fietsers zijn van harte welkom om op een veilige manier te genieten van de natuur, kunst en architectuur. Op de fietspaden geldt vanwege de coronaregels eenrichtingsverkeer. Op de autowegen mag niet worden gefietst. De fietsroutes staan aangegeven met bebording. Per 1 juni zijn ook de huurfietsen weer beschikbaar, zodat het ook weer mogelijk is om met elektrische fiets, rolstoelfiets of bakfiets op pad te gaan.

Theekoepel en theehuis

De Theekoepel bij Jachthuis Sint Hubertus en Theehuis De Kemperberg zijn al als afhaallocatie voor diverse kleine versnaperingen in gebruik genomen. Daarnaast kunnen de bezoekers van het Park picknickpakketten en andere Hoge Veluwe to go-producten in het Park Paviljoen kopen. 

Ook de Parkwinkel is geopend volgens de richtlijnen van het RIVM. Vanaf 1 juni wordt het weer mogelijk om het Parkrestaurant en het Museonder te bezoeken en is het Park Paviljoen beschikbaar voor het huren van zalen, zowel zakelijk als particulier. 

Steunactie

Vanaf de uitbraak van het coronavirus werd Het Nationale Park De Hoge Veluwe genoodzaakt om stap voor stap steeds striktere maatregelen te nemen om de coronacrisis het hoofd te bieden. Het park kon geopend blijven, maar de maatregelen hebben grote gevolgen gehad voor de bezoekersaantallen (85 procent van de inkomsten van het park) en dus ook voor de financiële situatie. De Hoge Veluwe is een vrijwel subsidieonafhankelijke organisatie en de bezoeker draagt dus in belangrijke mate bij aan de instandhouding van het park.

Het Park roept bezoekers en Parkrelaties op om het Park financieel te steunen in deze moeilijke tijd. Kijk op www.hogeveluwe.nl/steunhetpark voor meer informatie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden